Move Me: Dansdagen in STUK

Van 11 tot 17 december kan je in STUK naar een nieuwe Move Me. Deze tweede dansweek van het seizoen brengt opnieuw een mix van bekende namen en jong talent naar het STUK. Natuurlijk vallen er ook weer enkele premières mee te pikken.

Chant éloigné / Action scénique/Claire Croizé
do 13 december 12 . 20u00 . 30CC/Schouwburg (i.s.m. 30CC)
Met Chant éloigné staat Claire Croizé opnieuw zelf op de scène, ditmaal omringd door vier andere danseressen. Samen reizen ze terug naar het begin van de twintigste eeuw: een periode van onzekerheid en grote veranderingen op het vlak van esthetiek en samenleving. Chant éloigné gaat over het ‘einde’. Niet alleen het einde van een tijd of van een muzikale stroming (de romantiek), maar ook van bewegingen. De voorstelling bestaat enkel uit ‘finales’, met de intensiteit van laatste bewegingen. En houdt niet elk einde per definitie een nieuw begin in?

Trigon / Marc Vanrunxt, Salva Sanchis & Georgia Vardarou
za 15 december 12 . 20u30 . STUK Soetezaal
Trigon is een choreografisch drieluik gecreëerd rond en met de Griekse danseres Georgia Vardarou. In december 2011 presenteerde Vardarou het resultaat van een residentie in STUK tijdens Move Me onder de titel Hardcore Research on Dance. Zowel Salva Sanchis als Marc Vanrunxt reageren nu met een choreografisch voorstel op haar solo. Drie schrifturen voor één danseres, 3 x Georgia Vardarou.

Hardcore Research on Dance – Georgia Vardarou
Met Hardcore Research on Dance gaat Georgia Vardarou op zoek naar het fysieke archief in haar lichaam en tracht zo het ontstaan van haar eigen dans te analyseren en te begrijpen. Zonder theaterlicht, zonder muziek en ontdaan van vooraf gedefinieerde ideeën of thema’s wordt de context van deze solo volledig bepaald door het bewegingsmateriaal dat zich ontwikkelt op scène.

Double Exposure – Salva Sanchis
In deze solo voor Georgia Vardarou gaat Sanchis op zoek naar een manier om fictie en narrativiteit binnen te brengen in dans. Sanchis grijpt Double Exposure aan om via de dans verschillende inhoudslagen te ontwikkelen door fictieve contexten op te roepen en weer te laten verdwijnen.

Automatisch – Marc Vanrunxt
Met zijn antwoord op Vardarou’s solo formuleert Marc Vanrunxt een tegenbeweging in zijn eigen manier van werken. Hij kiest er namelijk voor om vooraf bepaalde vormen en ideeën los te laten en de ongestructureerde ruimte en tijd op scène als basisprincipe te hanteren voor de creatie van Automatisch.

Meer informatie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.