Kortfilmfestival feestelijk geopend

Het afgelopen weekend ging het Internationaal Kortfilmfestival Leuven van start. Op de openingsavond gingen onder meer de films “Perfect Drug” (Toon Aerts) en “Baghdad Messi” (Sahim Omar Kalifa) in wereldpremière. Daarna barste een druk bezocht openingsfeest los.

Zondagnamiddag stond in het teken van de Kortfilms voor Kinderen en werd voor het eerst de Ketnet Prijs uitgereikt. In een bomvolle zaal kregen Ketnetkijkertjes een selectie van 10 films te zien, die ze meteen daarna mochten beoordelen. De razend spannende telling eindigde op een ex aequo: ‘Snap’ van de Britse regisseur Thomas G. Murphy en Belgische animator Hilere en ‘Kiekje’ van de Nederlandse cineast Arthur van Merwijk haalden een gelijke score en delen dus de prijs.

‘s Avonds vond een uitverkochte voorstelling van de “Special Matthias Schoenaerts” plaats, gevolg door een Q&A met Matthias Schoenaerts himself en de regisseurs Hans Van Nuffel, Michael Roskam, Tom Van Avermaet, Robin Pront en Nicolas Bruyelle.

Zelf pikte ik Comedy Shorts – Expect the unexpected en Animation Nations mee. De Comedy Shorts konden me maar matig bekoren, maar Animation Nations is een absolute aanrader. Vooral het vogeltje dat niet durfde vliegen en de poëzie van de vliegende boeken waren prachtig. Alleen jammer dat de temperatuur in de studiozaal niet echt aangenaam te noemen was.

Foto’s © IKL

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.