Open Coffee Leuven: een maandelijks open netwerk event

Vrijdag 16 november liep de brasserie van de SportOase in Leuven weer vol met deelnemers van de Open Coffee Leuven. Hun doel: netwerken. De Open Coffee Clubs of in het kort de Open Coffees bestaan al even en zijn een wereldwijd fenomeen, maar wat is een Open Coffee nu eigenlijk? Een Open Coffee is een samenkomst van meestal zelfstandige ondernemers die formeel, maar op een vriendelijke en laagdrempelige manier, willen netwerken met elkaar tijdens het drinken van een koffie.

Zo zijn er ook in België en Vlaanderen de nodige Open Coffees opgericht, en die worden voornamelijk beheerd via de LinkedIn website. Er bestaat een Open Coffee Vlaanderen groep, met daaronder de verschillende lokale subgroepen. We trachten de verschillende Open Coffees zo goed mogelijk geografisch te spreiden zodat er voor iedereen een Open Coffee in de buurt is.

Het doel van een Open Coffee is heel simpel: zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen leren kennen op een formele/professionele manier, maar wel meestal in een informele setting. Ieder heeft zijn eigen doel wanneer hij of zij naar een Open Coffe gaat, maar de meeste mensen gaan toch om hun zakelijk netwerk uit te breiden: met wie kan ik eventueel samenwerken, nu of later? Wie kan mij helpen met een probleem? Kan ik potentieel nieuwe klanten of nieuwe leveranciers ontmoeten? Hoe kan ik andere belangeloos helpen? Op welke manier kan ik intermediëren, etc. Met andere woorden, netwerken zoals het zou moeten zijn: vanuit het standpunt een ander te helpen. En als jij duidelijk voor ogen hebt hoe anderen jou kunnen helpen, dan mag je dat zeker vragen.

Er is onlangs ook een Open Coffees website opgericht die als centraal punt dient om alle informatie met betrekking tot de Open Coffees in Vlaanderen te centraliseren. Dus als je je geroepen voelt om ook een Open Coffee in je eigen streek te organiseren, contacteer ons gerust en we helpen je verder om zo snel mogelijk gestart te raken. Veel is er niet nodig om te starten, een goede (en gratis) locatie vinden is meestal het grootste werk.

Dus kom gerust eens langs, op de website vind je de lijst van de verschillende locaties in Vlaanderen en de tijdstippen wanneer deze plaatsvinden. Een Open Coffee wordt meestal met een frequentie van één keer per maand per regio georganiseerd.

We hopen je spoedig te kunnen verwelkomen op één van de Open Coffees!
De Open Coffee organisatoren

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.