Kampuchea

In onze studententijd gingen we regelmatig naar restaurant Kampuchea voor de gelakte eend met preipannenkoekjes, maar de laatste jaren waren we er om de één of andere reden niet meer geraakt. Het restaurant was een tijd gesloten door een brand in de keuken en doordat we verhuisden verdween het uit onze actieradius.

Toen we op zoek waren naar een restaurant om op een weekavond iets te gaan eten met een bevriend koppel, schoot me opeens restaurant Kampuchea te binnen. Ik reserveerde een tafeltje voor vier en wachtte in spanning af of er veel veranderd zou zijn. Dat bleek reuze mee te vallen. Op de kaart stonden nog steeds Kambodjaanse, Thaise en Vietnamese gerechten, de uitbater was nog steeds charmant verstrooid en de kookkunsten van zijn vrouw die al de gerechten klaarmaakt, waren nog van hetzelfde niveau. Alleen hun zoontje was ondertussen al een flinke zoon geworden. Wel grappig dat de zoon zijn huiswerk zat te maken aan één van de tafeltjes in het restaurant, zich niets aantrekkend van de restaurantbezoekers.

Over het interieur valt niet zoveel te vertellen: vrij basic, maar de tafeltjes waren wel getooid met leuke rieten matjes en een kaarsje voor de gezelligheid.

Ons gezelschap besloot all the way te gaan met het menu van 34.95 euro, een faire prijs voor een menu van vier gangen, met aperitief en koffie of thee inbegrepen. De uitbater gaf wat toelichting bij de keuzemogelijkheden, maar we waren er al snel uit. We kozen allevier voor de aperitief van het huis, als tweede hoofdgerecht kozen we de scampi en ook wat het hoofdgerecht betreft, gingen we eensgezind voor de eend. Alleen bij het eerste hoofdgerecht verschilden we van mening. Ik koos de Wan-tang soep, omdat dit nu eenmaal mijn favoriete Oosters soepje is en ik dol ben op de deegballetjes gevuld met vlees.

Op het aperitief moesten we even wachten. Een beetje vreemd, want echt druk was het niet op deze weekavond. Toen het aperitief dan eindelijk kwam, stelde dit gelukkig niet teleur. Een zoete, fruitige cocktail die kunstig versierd was met lychees en een in de vorm van een bloem gesneden radijs.

Om te drinken hadden we plat water besteld, de uitbater had zich echter vergist en bracht een fles bruiswater. Toen we hem hierop attent maakte, vroeg hij of we wilden wisselen, maar voor ons volstond een extra karaf met plat water. Kampuchea is duidelijk een familiezaak waar een huiselijke sfeer, wat een deel uitmaakt van de charme. Dat kleine foutje zagen we dan ook graag door de vingers.

En viel het eten mee? Absoluut. De soep was vrij gewoontjes, maar de scampi waren echt om duimen en vingers af te likken. Ook het gerecht met de eend en banaan was heerlijk. Je zag geen banaan op je bord liggen, maar de saus had een subtiele smaak van banaan die het gerecht een exotische toets gaf, maar het geheel niet overheerste, waardoor de andere smaken ook tot hun recht kwamen. Bij het hoofdgerecht dronken we de wijn van de maand: Chateau des Brousteras Médoc, voor 21,50 een lekker ongecompliceerd rood wijntje.

Voor het dessert bestelden we allevier de banaanbeignets, spijtig genoeg moest de uitbater ons meedelen dat er niet meer genoeg banaan was om ons allemaal van banaanbeignets te voorzien (wellicht allemaal opgebruikt voor de saus van onze eend). Niet getreurd, de appelbeignets waren net zo lekker en de heerlijke karamelsaus maakte het helemaal af. De thee was een mooie afsluiter van een lekkere maaltijd.

Dit avondje uit kostte ons in totaal 173,30 euro voor vier personen, dranken inbegrepen.

Onze keuze
Menu van 34,95 euro:
Aperitief van het huis
**
Wan-Tang raviolibouillon met garnalen of Aspergesoep met krab
**
Geroosterde scampi’s op Phnom-penhse wijze
**
Eend met banaan en groentjes
**
Appel- of banaanbeignet met ijs en karamelsaus
**
koffie of thee

Praktisch
‘s Meierstraat 3, 3000 Leuven
016 23 11 21
0487 32 30 35
info@kampuchea.be
http://www.kampuchea.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.