Cult! en Berry Quincy, in het warme, liefdevolle OPEK

Liaison Publiek. Cie Tartaren en de FactorY slaan de handen in elkaar om u hun beste staaltje te tonen, op de valavond van 2012. Een eindejaarstentoonstelling, als het ware, waarin de FactorY terugblikt op een jaar artistiek kokkerellen, uit liefde voor de kunst. Cie Tartaren probeert dan weer de liefde uit zijn publiek te halen; de recentste voorstelling is dan ook getiteld “In Naam van de Liefde”, waarin Stefan Perceval de verleiding wel heel tastbaar laat worden. Cult! wilt die overvloed aan liefde in het OPEK mee dragen, en nodigt Leen van Nunen, zakelijk coördinator van Cie Tartaren, en Maaike Buys, artistiek begeleidster van de FactorY, uit in hun praatcafé/radioshow.

Minder romantisch gaat het eraan toe in het STUK, waar het Move Me gevoel even terugkeert, van 11 tot en met 17 december. “Chant éloigné” gaat er namelijk in première, met het vroege werk van Webern en Schönberg. Claire Croizé, bekend van Affected, The Farewell en Vor deinem Thron, danst dit keer samen met vier andere danseressen. Enkele dagen voor de première komt ze bij Cult! wat meer uitleg geven over het einde van de romantiek, het einde van bewegingen en wat we ons moeten voorstellen onder een samenraapsel van finales. Het laatste woord is er duidelijk nog niet over gesproken.

Weinig woorden dienen 45Toeren nog aan te kondigen. Toch komt Wannes Verhoogen van de Jeugddienst Leuven ons nog een retrospectie geven over het Vlaams-Brabantse initiatief. Nog niet zeker is of de radiocollega’s van SPECTdRUM het zelf ook halen om even te vertellen hoe het voelt om de tweejaarlijkse contest te winnen.

Sowieso van de partij is daarentegen Berry Quincy. Indien deze Leuvense helden nog een introductie nodig hebben, dan enkel maar het volgende: ze spelen bovenstaande uitzending Cult! aan elkaar, met hun live tunes. Nu eens ware rock, soms een hevige vlaag blues, dan weer snerpende soul, maar het optreden zit hen hoe dan ook in het bloed! En dat komen ze dan ook doen, in het Entrepot café, komende maandagavond, 10 december, tussen 20u en 22u, bij Cult!

Concreet:
Maandag, 10 december 2012, van 20u tot 22u, in Café Entrepot
Cult! in gesprek met Cie Tartaren, de FactorY, Claire Croizé, Wannes Verhoogen en Berry Quincy.
Live muziek door Berry Quincy.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.