SPECTdRUM WINT 45 TOEREN

SPECTdRUM uit Leuven werd de winnaar van 45 TOEREN, de Vlaamse-Brabantse DJ-contest. De provincie Vlaams-Brabant en het Leuvense muziekcentrum Het Depot hebben hiermee hun opvolger van DJ Bobby Ewing, DJ Raoul, Killa Tactics en Alectric.

Op vrijdag 7 december vond de finale van de derde Vlaams-Brabantse DJ-Contest plaats in de nieuwe zaal van Het Depot te Leuven. Zeven finalisten streden er om de opvolger te worden van DJ Alectric, de winnaar van 2009.

De jury koos na een stevige beraadslaging DJ-crew SPECTdRUM als winnaar van 45 TOEREN 2012.
SPECTdRUM overtuigde de jury door zijn verfrissende en verrassende set, die wars van de hype van het moment op z’n heel eigen manier perfect in elkaar zat“, motiveert DJ Bobby Ewing, zelf al jarenlang Belgisch top-DJ en jurylid. Jurylid DJ Dysfunkshunal vult aan: “Hun set was zowel goed voor een groot feest, als voor in de auto onderweg naar huis.

De jury stond erop om ook Borealis te vermelden. Ook zij konden verrassen en lagen de hele jurybespreking lang in balans met de winnaar. Solco behaalde een mooie derde plaats.

SPECTdRUM kreeg een heleboel DJ-materiaal mee naar huis en mag ook op enkele grote festivals, waaronder Laundry Day, zijn kunnen gaan tonen.

Met 45 TOEREN, de provinciale DJ-wedstrijd, willen we de DJ-cultuur ook de ondersteuning bieden die ze verdient. DJ’s zijn niet meer weg te denken in de hedendaagse uitgaans- en festivalcultuur. Via deze wedstrijd krijgen DJ’s meer begeleiding en speelkansen, verhogen de communicatiemogelijkheden en wordt het DJ-en in een positief daglicht gesteld. Wat we met Rockvonk betekenen voor de livemuziek, willen we met 45 TOEREN bereiken voor het Vlaams-Brabants DJ-talent“, zegt gedeputeerde Elke Zelderloo.

In totaal hebben zich 90 DJ’s ingeschreven voor de wedstrijd. De jury selecteerde hieruit 18 DJ’s. Zij mochten meedoen aan de voorrondes in JC De Klinker in Aarschot en Noise Gate in Ternat. De voorrondes werden gekoppeld aan DJ-workshops die voor iedereen toegankelijk waren.

Uit de voorrondes werden zeven finalisten weerhouden. Zij krijgen binnenkort op de finalistendag nog extra tips en tricks, een exclusieve workshop, een fotoshoot om hun profielpagina’s te laten opvallen en uitgebreide feedback van de jury.

Meer info: www.45toeren.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.