PIN: Pin up your world!

Dit schooljaar gingen negen enthousiaste leerlingen van het zesde jaar van het Paridaensinstituut het engagement aan om een eigen mini-onderneming op te starten. Een leuke en leerrijke ervaring voor deze leerlingen.

De minionderneming is een unieke kans voor leerlingen van het zesde jaar om hun eigen bedrijf op te richten. Het is een project opgericht door Vlajo, de Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw, dat leerlingen kennis laat maken met het bedrijfsleven: hoe alles administratief, financieel en reclamegewijs in elkaar zit.

Manon Vandebergh, Elisa Roelants, Mariame Keita, Katrijn Arnouts, Liesbet Debecker, Gwennaëlle Kusters, Charlotte Verbeke, Sophie Berteloot en Valerie Van Ballaer gingen de uitdaging aan en richtten hun eigen minionderneming PIN op. De negen enthousiaste leerlingen bedachten een eigen product (buttons), verkochten aandelen om een startkapitaal op te bouwen, werkten het productieproces en een verkoopsstrategie uit en goten hun ideeën en doelstellingen in een businessplan. PIN maakt en verkoopt originele en eigentijdse buttons. Met buttons kunnen mensen zich op een toffe en goedkope manier uiten.

Nadat het businessplan was uitgewerkt, was het belangrijk de aandeelhouders op de hoogte te houden. De manier? Een echte aandeelhoudersvergadering, gehouden in de oude feestzaal van de school. Op de vergadering vertelden de leerlingen over hun promotiecampagne op Smartschool en Facebook, hun doelstellingen op jaarbasis en hoe ze de verkoop concreet wilden aanpakken.

Wie nog op zoek is naar een origineel cadeautje of een leuk aandenken, kan terecht op hun website www.pinupyourworld.be en hun Facebookpagina.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.