65-jarige Anne, gepensioneerd, wordt stagiaire

De 65-jarige Anne Cnops loopt stage tijdens haar pensioen. Begin november ging zij opnieuw elke ochtend aan het werk. Niet langer als ex-reclame dame, maar als Zilverstagiair bij het webbureau Wieni uit Leuven. Zij maakt er op 65-jarige leeftijd kennis met de wereld der smartphone applicaties, webshops en drupal websites. Een nieuwe start. Een oude droom…

Zilverstage: opentrekken discussie omtrent ‘langer werken’
Anne is een van de 267 stagiairen die zich in in oktober inschreven voor een Zilverstage. Het proefproject ‘Zilverstage’ is een initiatief van pensioenexpert Delta Lloyd Life en wil gepensioneerden de kans geven stage te lopen in een jonge en dynamische onderneming. Met de testcase Zilverstage hoopt Delta Lloyd Life de discussie omtrent ‘langer werken’ als mogelijke sleutel om de uitdaging van de vergrijzing aan te pakken, te verruimen. Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt immers dat 1/3 van de Europeanen aan de slag te willen blijven na hun pensioen.

De Zilverstages genieten de steun van Minister van Werk (Monica De Coninck) en de Minister van Pensioenen (Alexander de Croo).

Het verhaal van Anne
Voor haar pensioen was Anne actief als productie-verantwoordelijke binnen de reclamesector. En hoewel zij nu gepensioneerd is, blijft Anne heel actief. Ze is nog elke dag op zoek naar nieuwe ervaringen, invloeden en kennis. Advies geven, brainstormen, dingen ‘creëren’ doen haar deugd. Toen zij hoorde van de Zilverstages zag zij haar kans om haar oude droom werkelijkheid te laten worden. Bij het webbureau Wieni zal – de even niet meer zo gepensioneerde – Anne haar kennis van de ‘traditionele’ reclamewereld aanvullen met ervaringen uit de digitale wereld van smartphone apps, drupal websites en IT-ontwikkelaars. Bovendien gelooft Anne dat senioren prima dienst kunnen leveren als ervaringsdeskundige!

Iedereen kan Anne’s ervaringen volgen
Tijdens haar nieuwe ervaring pent Anne, net zoals de andere Zilverstagiairs, haar ervaringen neer op de blog www.zilverstage.be. Anne loopt nog tot 21 december 2012 stage bij het Leuvense webbureau ’Wieni’.

Evaluatie Zilverstages
Wanneer begin 2013 de Zilverstages op hun einde lopen, zitten stagiairs, de deelnemende bedrijven en Delta Lloyd Life samen om het project te evalueren. Delta Lloyd Life wil zo te weten komen hoe Zilverstage bij beide partijen heeft gewerkt en waar aan het project moet gesleuteld worden. Op die manier moet de testcase een beter inzicht verschaffen in de kijk van gepensioneerden en bedrijven op langer actief blijven om zo de zoektocht naar oplossingen om gepensioneerden te activeren te vergemakkelijken.

Op basis van de evaluatie zal vervolgens een politieke aanbeveling worden geformuleerd, die later overhandigd zal worden aan de Minister van Werk Monica De Coninck, aan Minister van Pensioenen, Alexander De Croo.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.