Hicham Khalidi vervoegt de artistieke ploeg van STUK als programmator mediakunst & Artefact

Hicham Khalidi is een Nederlands-Marokkaanse curator van hedendaagse kunst. Van 2003 tot en met 2011 was hij artistiek directeur van TAG (Instituut voor Audiovisuele Kunst in Den Haag, Nederland). Khalidi studeerde bedrijfseconomie aan de Faculteit Economie in Utrecht en werkte vervolgens een aantal jaren in de modeindustrie. Hicham Khalidi richt zich als curator op de politiek van het beeld, transdisciplinariteit en het speculatieve in kunst en design. Khalidi is lid van de raad van bestuur van V2_: interdisciplinair centrum voor kunst en mediatechnologie in Rotterdam, Nederland.

Vanaf 1 maart a.s. vervoegt Hicham Khalidi de artistieke ploeg van kunstencentrum STUK. Als programmator mediakunst is hij verantwoordelijk voor de programmatie van de tentoonstellingen in STUK en die van het Artefact festival. Daarnaast is hij werkzaam als curator beeldende kunst voor de vijfde editie van de Marrakech Biennale (2014), Marrakech, Marokko. Een selectie van zijn laatste tentoonstellingen zijn On Geometry and Speculation (deel van de vierde editie van de Marrakech Biennale, Marrakech, Marokko, 2012), Transnatural Festival (Nemo Science Center, Amsterdam, Nederland, 2012) en Alles, was Sie über Chemie wissen müssen (Künstlerhaus Bethanien, Berlijn, Duitsland, 2011).

De volgende editie van het Artefact festival (13 > 24 februari 2013) zal de laatste zijn die door Pieter-Paul Mortier wordt samengesteld. Vanaf 1 maart a.s. gaat hij aan de slag als programmacoördinator bij het Courtisane festival in Gent. Het thema van het volgende Artefact festival is A city shaped, en nodigt kunstwerken uit die met een kritisch oog kijken naar stadsontwikkeling in verleden, heden en toekomst en hoe een stad omgaat met ‘nieuwe waarden’ als ‘ecologie’ en ‘duurzaamheid’. Naast de centrale expo zal het thema verder worden uitgediept met lezingen, voorstellingen en performances. Daarnaast breekt Artefact ook uit de muren van STUK en wordt het een stadsbreder festival. Letterlijk zijn enkele van de kunstwerken te zien op verschillende locaties in de stad. Maar ook figuurlijk breekt het festival open: het muziekluik is een volledige samenwerking met Het Depot en voor andere activiteiten wordt samengewerkt met de Leuvense cultuurcollega’s.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.