Café Entrepot

Tijdens de Dag van de Wetenschap waren we in de buurt van de Vaartkom toen onze magen begonnen te rammelen. Zo belandden we in het nog vrij nieuwe café Entrepot gelegen in het mooie gerenoveerde OPEK-gebouw dat geheel terecht de architectuurprijs Leuven 2012 won. Ik kan me voorstellen dat eens de werken aan de Vaartkom achter de rug zijn, het in de zomer gezellig toeven moet zijn op het terras voor dit prachtig stukje industrieel erfgoed.

Café Entrepot is een gezellig ingerichte brasserie met een mooie lange toog in accentkleur rood met doorkijkjes naar de keuken en indrukwekkende zilverkleurige sculpturen aan het plafond. De sculpturen zijn van de hand van kunstenaar Pieter Janssens die al meer dan 10 jaar een atelier heeft in de industriële site van de Molens Van Orshoven. De tafeltjes in het café zijn gemaakt van herbestemd hout en je zit op houten stoeltjes. Toen wij er waren, stond er een coole DJ van Radio Scorpio muziek te draaien. Café Entrepot is een perfecte mix van hip en gezellig. En ook aan de kleinsten is gedacht: er is meer dan voldoende speelgoed en spelletjes voorzien.

De menukaart van Café Entrepot bevat geen grote verrassingen: Stella en Leffe van ‘t vat, een aantal klassieke bieren zoals Hoegaarden en Westmalle en een paar speciallekes zoals Volga en Wolf 8 voor de liefhebbers. De klassieke frisdranken, fruitsappen en warme dranken zijn ook van de partij. Maar kijk, je kan er ook een mojito krijgen of een glas limoncello of pastis. Er staat zelfs whiskey en cognac op de kaart en dit alles voor zeer schappelijke prijzen. Ik denk niet dat er veel cafés in Leuven zijn waar een glas whiskey maar 4,50 euro kost.  Een wijnkaart is er niet, je kan simpel kiezen uit een glas rood, wit of rosé. Of een cava natuurlijk (voor 3,50 euro alweer geen geld).

De eetkaart is beperkt: een dagsoep, enkele broodjes, een groentetaart en wat pasta, maar meer moet dat echt niet zijn. Ook hier werden de prijzen erg democratisch gehouden. Ik hoefde alvast niet lang na te denken over mijn keuze: groentetaart all the way! En daar dronk ik graag een glaasje vers geperst sinaasappelsap bij. Mijn vriend ging voor de suggestie van het huis: de pasta met preiroom, mosterd en spekjes en dronk daarbij een Hector tripel.

Bestellen doe je aan de toog, maar het personeel komt je tafel dekken en je eten wordt aan tafel gebracht. Echt lang moesten we niet wachten op onze maaltijd. Mijn groentetaart was heerlijk, al was ik even verrast dat er rijst in zat, een ingrediënt dat ik niet meteen verwacht had. Bij de groentetaart werd een slaatje met een frisse dressing en lekker veel pijnboompitten geserveerd en een yoghurtsausje in een apart potje. Het smaakte! Mijn vriend was ook zeer te spreken van zijn pasta met prei en spekjes.

Leuk: aan de muur hangt een grote foto van Lucas Daniëls van de sculptuur Way Out van Pieter Janssens, maar dan in een compleet andere context.

In totaal kostte deze snelle, maar hartige maaltijd ons 25,60 euro. Niet duur en toch lekker gegeten. Ik denk dat het binnenkort drummen zal zijn voor een plaatsje in Café Entrepot.

Onze keuze
Pasta met preiroom, mosterd en spekjes
Groentetaart met geitekaas en pijnboompitten

Praktisch
Vaartkom 4, 3000 Leuven
016 22 27 41
MetropoleLeuven@hotmail.be
http://www.opek.be
@CafeEntrepot

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.