[A!MEE-ZING]

Stadssopraan Noémie Schellens werkte de afgelopen maanden intensief samen met een groep mensen uit de buurt van de Mannenstraat rond musicalliedjes. Na weken van repeteren, zwoegen en plezier maken staan zij klaar om een concert te brengen.

Het zang- en toneelproject startte begin september in het buurtcentrum Mannenstraat. De buurt omvat de straten tussen de Tervuursepoort, de Brusselsepoort, de Blauwe Hoek en de Beursgang. Iedereen was welkom om mee te werken bij dit project.

Elke dinsdagavond repeteerde de groep er in een fijne sfeer. De meeste deelnemers kenden elkaar niet of nauwelijks, maar al snel groeide er een verbondenheid. Een zeer heterogene groep met heel verschillende talenten die mekaar aanvullen (zang, toneel, voordracht,…). Noémie Schellens vond het een prachtige uitdaging om met hen aan de slag te gaan.

Samen voorstellen doen voor liedjes, samen teksten zoeken, luisteren naar een ander die een getuigenis schreef of een mooi gedicht uitzocht … Bekende en minder bekende musicalliedjes aanleren, op toneel leren staan en theaterervaring opdoen, daar ging het om. Zingen als verbindende kracht tussen mensen, daarvan getuigt deze groep.

Zaterdag 5 januari brengt de groep het beste van zichzelf in een bijzonder concert!

Praktisch
Zaterdag 5 januari 2013, 15.00 uur
Wagehuys
€ 3, inclusief drankje

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.