Toneelvrienden De Lo spelen “Het Kerkhofclubje”

Toneelvrienden De Lo speelt op 25, 26, 27 januari en op 1 en 2 februari het stuk “Het Kerkhofclubje” van de Joods-Amerikaanse auteur, tv- en filmproducent Ivan Menchell. Deze Leuvense amateurtoneelgroep werd in 1958 in de Boven-lo (Kessel-lo) opgericht en speelt jaarlijks rond deze tijd één stuk in de Parochiezaal aan de Heidebergstraat 268 in Kessel-lo.

“Het Kerkhofclubje” bestaat uit drie weduwen die maandelijks één keer samen naar het kerkhof trekken om een ‘klapke’ te doen met hun overleden echtgenoot. Voor Lucie is geen weduwnaar veilig en ook Ida vindt dat het tijd is om uit te kijken naar iemand anders, maar Doris wil alleen blijven. Alles gaat zijn gangetje tot het drietal beenhouwer Sam ontmoet bij het graf van zijn vrouw en het leven in een stroomversnelling raakt.

Regisseur is Steven Devillé, actief als acteur en regisseur bij de Reynaertghesellen in Leuven. Devillé werd in 2012 in Leuven nog genomineerd voor het Fiere Margrietjuweel omwille van zijn vertolking van “de zot” in “Dood van een anarchist” van Dario Fo. Marijke Bollen, Gert Bonkowski, Ann Desmet, Leen De Vreese en Anouschka Schroeyers zijn de acteurs in dit stuk.

Praktisch

  • vrijdag 25 januari 2013 om 20 uur
  • zaterdag 26 januari 2013 om 20 uur
  • zondag 27 januari 2013 om 15 uur
  • vrijdag 1 februari 2013 om 20 uur
  • zaterdag 2 februari 2013 om 20 uur

In Parochiezaal Bovenlo, Heidebergstaat 268, 3010 Kessel-lo

De toegangskaarten kosten 7 euro en zijn te bestellen via www.toneelvriendendelo.be of 016 25 74 88 of Guido.abts@telenet.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.