M – Museum Leuven: Wordt verwacht in 2013

Ook in het nieuwe jaar 2013 presenteert M – Museum Leuven een tentoonstellingsagenda die garant staat voor onverwachte combinaties van oude en actuele kunst.

M zet het voorjaar in met het fotografisch werk van de Belgische kunstenaar Geert Goiris, zowel nieuwe beelden als een overzicht van fotowerk dat in ons land nog niet vaak werd getoond.

Hieronymus Cock. De renaissance in prent stelt aan de hand van meer dan honderdvijftig zeldzame werken op papier de activiteiten van de succesvolle prentenuitgever Cock (1518-1570) –o.a. uitgever van Pieter Bruegel de Oude- voor. De kernstukken van de tentoonstelling komen uit de rijke collectie van de Koninklijke Bibliotheek van België.

De zomer wordt ingeluid door de internationaal gerenommeerde hedendaagse kunstenaar Ugo Rondinone. Hij realiseert een reeks monumentale installaties met een hoog poëtisch gehalte op maat van M.

Het najaar is voorbehouden voor Michiel Coxcie, De Vlaamse Rafaël, één van de meest invloedrijke schilders in de Nederlanden van de 16de eeuw. Het indrukwekkende oeuvre dat hij naliet getuigt van zijn bijzonder veelzijdig talent: een groot aantal schilderijen, monumentale glasramen, bekende grafisch reeksen en wandtapijten. M presenteert de allereerste monografische tentoonstelling over deze eerder onbekende maar geniale meester.

Deze omvangrijke tentoonstellingen combineert M met meer experimentele projecten en werk van jong talent.

De Leven in Leuven redactie weet alvast waarnaar uit te kijken in 2013!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.