L-Café

Op aanraden van een kennis gingen we deze kerstvakantie lunchen in het L-Café op de Oude Markt. L-Café is een initiatief van twee zussen, Liesbet en Lori, die genoeg hadden van al de fastfoodzaken in Leuven en heimwee hadden naar de goeie traditionele kost van de mama’s en de oma’s.

De zaak is gelegen pal op de Oude Markt, ideaal voor studenten die een goeie basis willen leggen voor het uitgaan, maar ook voor liefhebbers van de traditionele Belgische keuken op zoek naar een stevige maaltijd. L-Café is open vanaf 9.00u. Je kan er  ook terecht voor een uitgebreid ontbijt, verloren brood, soldaatjes of een boerenomelet.

Je kan je maaltijd eenvoudig zelf samenstellen: je kiest de stoemp die je wilt en combineert dat met een kotelet, boerenworsten, gerookt spek of zelfs een vegiburger! En natuurlijk mogen in een eetcafé dat zich erop beroept traditioneel Belgische gerechten te serveren, stoofvlees, vol-au-vent en balletjes in tomatensaus of krieken niet ontbreken. Voor wie iets minder honger heeft, staan er ook salades op de kaart.

Beneden in het L-Café kunnen zo’n acht mensen zitten. Gelukkig is er bovenaan nog een zaaltje waar dertig personen in kunnen. En in de zomer worden natuurlijk de terrastafels buiten gezet. Heel leuk is het retrobehangpapier dat volledig past bij het thema van het café en je terug voert in de tijd.

Mijn vriend ging voor de stoemp van de dag (knolselder) in combinatie met de boerenworsten en ik bestelde de balletjes met krieken in combinatie met de wortelstoemp. Niet veel later stond er een werkelijk gigantische portie dampende stoemp met balletjes voor mijn neus. No way dat ik dit zou opkrijgen. Zusje Liesbet stelde me echter gerust: de overschot kon ik meekrijgen naar huis. Het is duidelijk dat ik niet de eerste klant ben die worstelt met de wel erg royale porties.

En was het ook lekker? Absoluut. Je proefde dat de gerechten met liefde en zorg voor de traditie bereid werden.  Ook mijn vriend smikkelde tevreden van zijn stoemp met worsten. Bij het eten dronk ik een glaasje water, terwijl mijn vriend een glas Saison Dupont probeerde. Voor een dessert was er helaas geen plek meer. Heel erg jammer, want ik zag dat er rijstpap met bruine suiker op de kaart stond en laat ik nu toevallig een grote fan van dit dessert zijn. Misschien moet ik nog eens terugkomen voor een vieruurtje of zo. Die chocolademoelleux klonk ook aantrekkelijk

Ik was alleszins erg gecharmeerd door deze plek. Eenvoudige kost voor een vriendelijke prijs en een zeer hartelijke bediening. Bij het naar buiten gaan, kregen we zelfs een klein cadeautje aangeboden van onder de kerstboom. Een leuk extraatje in deze natte kerstperiode.

In totaal kostte deze overvloedige maaltijd ons 27,10 euro. Een maaltijd waar ik thuis nog van kon nagenieten, want het “overschotje” dat ik meekreeg, was gewoon een tweede maaltijd.

Oja, alle gerechten kunnen ook afgehaald worden (zowel koud als warm).

Praktisch
Oude Markt 37, 3000 Leuven
http://www.lcafe.be
info@lcafe.be

Onze keuze
Balletjes met krieken en wortelstoemp
Knolselderstoemp en boerenworsten

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.