NieuweWereldWijnen in Leuven

Met de opening van De Hoorn is Leuven niet enkel een prachtig en duurzaam bedrijvenpand rijker, op de benedenverdieping vind je er tevens een filiaal van NieuweWereldWijnen. Wij namen er een kijkje tijdens de Open flesdagen het eerste weekend van december. NieuweWereldWijnen biedt een mooie assortiment wijnen uit alle windstreken, waarvan je tijden de Open flesdagen naar hartelust kon proeven.

We startten met een glaasje schuimwijn om vervolgens een glaasje wit en rood te proberen. Wat mij persoonlijk bijzonder aansprak, was het ruime aanbod van Amerikaanse wijnen. Iedereen is bekend met Californische wijnen, maar wisten jullie dat er in de buurt van Washington ook heel lekkere wijn gemaakt wordt? Ook tof is dat je er wijnen van verschillende prijsklasses vindt: om gewoon zelf te drinken of om cadeau te doen. Natuurlijk konden we het niet laten en kochten we zelf zes flessen rode Australische wijn van Deen de Bortoli. Ideaal om aan onze gasten te schenken bij het wildmenu op Oudejaarsavond.

Misschien nog een tip voor wie op zoek is naar een smakelijk eindejaarsgeschenk.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.