Red Snapper in Het Depot

Red Snapper, een Londens acid jazz trio dat in 1993 het levenslicht zag, brengt instrumentale jazz in een eigentijds kleedje. Het minste dat je kan zeggen is dat deze drie heren door de loop der jaren een rijkgevulde carrière hebben uitgebouwd. Zo bracht het trio reeds 7 albums op de markt, waarvan ‘Key’ uit 2011 het rijtje afsluit.

De grote doorbraak van Red Snapper kwam er met hun debuutalbum ‘Prince Blimey’ (1996). Met dit album trachtten Rich Thair (drum), Ali Friend (double bass/vocals) en David Ayers (gitaar) een elektronische toets aan hun akoestische instrumenten te geven. Hun unieke stijl inspireerde toentertijd verschillende artiesten uit de dance-wereld en het duurde niet lang vooraleer de band tekende bij het legendarische Warp Records. In die periode werkte Red Snapper samen met enkele notabele artiesten zoals Björk en David Holmes. Red Snapper brak uiteindelijk met Warp Records en de bandleden legden hun creatief ei in verschillende soloprojecten.

Met de release van hun laatste album ‘Key’ (2011) verstevigde Red Snapper hun plaats op de muzikale kaart. Uitzonderlijk wordt de band voor dit album begeleid door Tom Challanger (saxofoon) en gastvocals Gavin Clarke en Eliza Carthy.

In Het Depot zal de band een live soundtrack bij de film Touki Bouki spelen. Een film over de wanhoop van jonge Afrikanen op hun zoektocht naar stabiliteit.

18 februari 2013 20.00u in Het Depot op het Martelarenplein. Bestel je tickets.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.