Roe Ethridge

Het laatste weekend van M bezocht ik de tentoonstelling met de foto’s van Roe Ethridge in M. Het werk van Roe Ethridge zet zich duidelijk af tegen de klassieke conventies in de fotografie en dat maakte het voor mij, als amateurfotograaf, een erg interessante tentoonstelling. De manier waarop verschillende beelden samen gebracht waren, gaf ook een meerwaarde aan de tentoonstelling, omdat je als kijker op zoek ging naar de link tussen vaak erg verschillende beelden. Foto’s die me bijzonder aanspraken waren het stilleven met appels en bijen: verrassend eenvoudig, maar je kon er naar blijven kijken. Ook het detail van een auto die uit het water getakeld wordt, kon mij boeien. Zelf zou ik wellicht de ganse auto die getakeld werd in beeld gebracht hebben met een deel van de omgeving om het verhaal te vertellen, maar de uitsnede maakte het beeld interessanter: je moet als toeschouwer twee keer kijken om te beseffen wat er zich op deze foto afspeelt. Mijn favoriete beeld van de ganse tentoonstelling was dat van het model na een fotoshoot. Het lijkt een snapshot, waarvan de fotograaf per ongeluk de voeten van het model niet in het kader van het beeld opnam, maar de foto kon evenzeer in scène gezet zijn.

Nog tot 13 januari in M. Gaat dat zien!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.