Het Verlangen Naar Meer

Een nieuwe bakkerij in Leuven. Met zo’n naam. Dat schept verwachtingen.

Ik was er eerder al eens gepasseerd maar dacht toen dat er een kunstgalerij was verschenen daar waar vroeger Mertens Outlet zich bevond. Niets was minder waar: een Google zoekactie leerde me dat er zowaar een bakkerijtje schuilging achter de strakke vitrine – waar een brood staat te pronken op een piëdestal. Met brood in houtovens gebakken en speciallekes zoals zuurdesembrood, brood met noten/vijgen, foccacia, etc. Om van de koffiekoeken nog maar te zwijgen.

Keuzestress! Maar al mijn vragen (‘wat zit daar in?’) werden met veel geduld beantwoord door de vriendelijke eigenares Cathy Hermans. Uiteindelijk besloot ik voor de batard te gaan, een redelijk vast broodje tjokvol noten. Subliem in combinatie met honing of kaas (of beiden).
Bij een volgend bezoek – of wat had je verwacht met zo’n naam – wil ik graag eens één van hun knapperige baguettes uitproberen. Zouden niet misstaan in een Franse boulangerie.

Het Verlangen Naar Meer biedt eveneens enkele speciale producten (o.a. confituur, thee) en cadeaubonnen aan.

Praktisch
Open van dinsdag tot zaterdag, 8 tot 18u.
Mechelsestraat 17
Leuven
0478 62 51 25
info@hetverlangennaarmeer.be
www.hetverlangennaarmeer.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.