Oblivium! van de Theaterfactorij

Twee geliefden op leeftijd. Zij verliezen elkaar pijnlijk langzaam
wanneer voor hem
vandaag ‘toen’ wordt,
ergens anders ‘hier’ blijkt te zijn
en wat voorbij is
op ditzelfde moment nog zo echt aanvoelt.

 

Na ‘Aan Chesil Beach’ maakt de Theaterfactorij samen met Wilfried Pulinckx (beeld) en Sam Pieter Janssens (soundscape) een intimistische voorstelling rond ‘vergeten’ op basis van een eigen tekst en een originele geluid- en beeldinstallatie.

De Theaterfactorij is een collectief dat bestaat uit kunstenaars die de grenzen tussen theater en nieuwe media (video en soundscape) willen verkennen. Er is enerzijds een vaste kern (Edelhard Moens en Fred Dekock) en anderzijds zijn er tijdelijke, losse medewerkers. De vaste kern wordt gevormd door Edelhard Moens en Fred Dekock. De samenstelling van de groep tijdelijke medewerkers wisselt in functie van het project.

De Theaterfactorij werkt op een coöperatieve manier. Het uitgangspunt van elke creatie is een al dan niet bestaande tekst. Elke medewerker wordt vanuit zijn/haar discipline uitgedaagd om de tekst en het project mee vorm te geven. Op deze manier ontstaat er een kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines. Er wordt vooral gefocust op de cross-over tussen tekst en audiovisuele kunsten. Deze unieke focus zorgt ervoor dat de samenwerking resulteert in een theatervoorstelling die verwant is met de interdisciplinaire beeldinstallatie en met de performance.

Praktisch
dinsdag 15 t.e.m. zaterdag 19 en dinsdag 22 t.e.m. donderdag 24 januari 2013, 20.00 uur
Predikherenkerk – Dormitorium
Tickets kunnen via de site van 30CC besteld worden.

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Oblivium! van de Theaterfactorij”

Linda Naets
(on januari 19th, 2013 at 16:11)

OBLIVIUM is een prachtstuk! Een echte aanrader! Zeer actueel…

 
jan hertecant
(on december 2nd, 2015 at 21:05)

Graag meer info of het stuk ook volgend jaar kan geboekt worden voor een praatcafé dementie in november 2016? Ik kreeg lovende kritiek over de nieuwe inzichten en over de toegankelijk gebrachte problematiek