George Gershwin in het Hollands College

De Amerikaanse componist George Gershwin wordt terecht gelauwerd als één van dé grote jazzcomponisten. Maar vaak wordt over het hoofd gezien dat klassieke componisten zoals Maurice Ravel en Igor Stravinsky flink wat invloed hebben ondergaan van Gershwins muziek. En ook andersom, de muziek van Gershwin is een voortdurend zoeken naar een evenwicht tussen klassieke virtuositeit en jazzy spontaneïteit.

Pianist en musicoloog Waldo Geuns pakt daarom in 2014 uit met een groots opgezet cross-over onderzoeks- en samenwerkingsproject met jazz-musici Arne Van Coillie en Kim Versteynen, met klassieke baszanger Piet Vansichen en tapdanser Grégoire Vandersmissen rond deze illustere componist. De première van het project vond reeds plaats in december 2013, maar in het voorjaar van 2014 verzorgt Waldo enkele lecture-recitals over de versmelting van jazz met klassieke muziek in de muziek van Gershwin. Aan bod komt uiteraard de muziek van Gershwin, maar ook pianowerken van onder andere Frédéric Chopin en Igor Stravinsky.

Donderdag 16 januari 2014, 12u-13u
Middaggesprek, Hollands College, Damiaanplein 9, Leuven
Waldo Geuns speelt en bespreekt enkele van de bekendste werken voor piano van George Gershwin en gaat dieper in op de manier waarop hij klassieke muziek verenigt met jazz

Zondag 26 januari 2014, 11u-12u
Pulcheria aperitiefconcert, Hollands College: Damiaanplein 9, Leuven
aldo Geuns brengt een selectie Wvan de bekendste werken voor piano uit zijn nieuwe project rond George Gershwin

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.