Terra

Mijn vriend en ik ontdekten restaurant Terra eerder toevallig, toen we langs het (gesloten) pand kwamen tijdens de Dag van de Wetenschap. Goede producten met liefde bereid, met aandacht geserveerd én met respect voor de basis van de ingrediënten, zo stond het op de menukaart aan het raam. Onze aandacht was meteen getrokken, ook door de locatie wat buiten de Leuvense restaurantbuurt. Dat het zolang duurde voordat we er effectief gingen eten, is voornamelijk te wijten aan de wat moeilijke openingsuren. In het weekend is Terra spijtig genoeg gesloten en je kan er enkel op vrijdag dineren. De kerstvakantie was echter een ideaal moment om er een keer ‘s middags te lunchen.

Restaurant Terra is gelegen in een prachtig ruim pand met veel licht, dankzij het grote dakraam. Je dineert in een grote witte ruimte met mooie bogen die de ruimte in twee delen. Ik was erg gecharmeerd door de twee gigantische canvassen aan de muur die inzoomden op de producten die in restaurant Terra centraal staan. Vanaf ons tafeltje hadden we zicht op de tuin (in de zomer moet het hier geweldig zijn) én de open keuken. Had ik jullie al gezegd dat ik een ongelooflijke fan van open keukens ben?

Elke weekdag kan je bij Terra terecht voor een dagschotel. In ons geval was dit een Zuid-Afrikaanse paprikasoep met kip- en groentegarnituur  en hespenrolletjes met witloof en puree. Aangezien noch mijn vriend nog ikzelf zin hadden in hespenrolletjes met witloof, namen we beiden een gerecht van de kaart. Omdat we de vorige dagen al uitgebreid gedineerd hadden, hielden we het simpel. Mijn vriend ging voor de spaghetti Terra en ik zag de vissoep de luxe wel zitten. De menukaart is eerder beperkt, maar gezien de nadruk op verse en eerlijke producten, lag dit geheel binnen onze verwachtingen. Bijzonder is dat er op de menukaart een selectie Madeira’s terug te vinden is, al moet ik er meteen bij zeggen dat zo’n glaasje oude Madeira niet voor ieders portemonnée is.

Hoewel het een weekdag in de kerstvakantie was, zat de zaak goed vol. In het wat afgescheiden gedeelte lunchte een grote groep met enkele kleine kinderen, maar dit stoorde geenszins. Aan ons tafeltje bleef het lekker rustig.

We moesten niet lang wachten op onze gerechten. De vissoep werd geserveerd met rouille en geroosterd brood, zoals het hoort. Op het eerste gezicht kreeg mijn vriend een gewone spaghetti bolognaise geserveerd, maar het extra schaaltje met olijven en sardientjes (pilchards) dat hij zelf door de saus kon mengen, maakte dat de spaghetti toch bijzonder werd. Mijn vissoep was lekker, al mocht voor mij de portie  misschien nét een tikkeltje groter geweest zijn.

In totaal kostte deze lunch ons 35,55 euro, een half litertje water inbegrepen. Een correcte prijs voor wat we op ons bord kregen.

Opgelet, Terra is enkel open voor de lunch van maandag tot vrijdag (11.30 tot 14.30u) en enkel op vrijdag kan je er dineren van 18 tot 21.30u. Groepen kunnen het restaurant afhuren op andere tijdstippen. Terra biedt ook een traiteurservice aan en een winkel waar je de producten en wijnen die in de zaak geserveerd worden kan kopen.

Praktisch
Frederik Lintsstraat 5, 3000 Leuven
016 85 40 56
info@terra-leuven.be
http://www.terra-leuven.be/

Onze keuze
Spaghetti Terra: rund, tomaat, look, wijn, laurier, olijven, pilchards, parmezaan
Vissoep de Luxe: rouille, groenten, aardappel, ansjovis La Roque

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.