ITHAKA 21 | Monumental vindt locatie gevonden en zoekt kunstenaars

De monumentale eenentwintigste editie van het beeldende kunstenfestival ITHAKA vindt plaats in het hart van Leuven. Cera zet in de Muntstraat het Helleputtegebouw, de Vlaamse Leergangen en het Hotel d’Eynatten open voor het jong artistiek talent dat ITHAKA rond zich schaart. De coöperatieve groep steunt jaarlijks verschillende culturele projecten, waartoe ITHAKA dit jaar ook mag behoren. Het festival gaat door van 27 tot 30 maart 2013 en wordt volledig georganiseerd door studenten met goesting in cultuur en wordt ondersteund door de Leuvense studentenraad LOKO en Cera.

ITHAKA is een artistiek themaproject, waarbij het thema aansluit bij de locatie. Dit jaar worden de kunstenaars uitgenodigd om te werken rond de term monumental. Zowel het Helleputtegebouw als het Hotel d’Eynatten werden geklasseerd als monument. ITHAKA 21 Monumental wil daarom vragen stellen bij grootsheid, monumentaliteit en monumentalisering en bij het verheffen van steen of mens tot monument.

ITHAKA zoekt vijftien jonge en ambitieuze kunstenaars die eerste ervaringen willen opdoen met het tentoonstellen voor een groot publiek. Alle media en alle kunstvormen zijn hierbij welkom. Advies bij de selectie krijgen de medewerkers van ITHAKA dit jaar van M – Museum Leuven en het Lieven Gevaert Centre for Photography. De kunstenaars mogen rekenen op financiële ondersteuning, workshops en infosessies op maat. Geïnteresseerden kunnen zich nog kandidaat stellen tot en met zondagavond 20 januari 2013.

Meer info op http://ithaka21.wordpress.com/ of op Facebook.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.