Maelendries in Lubbeek

Leven in Leuven is leven in de stad. Leven in de stad is geweldig: handig want kortbij zowat alles wat je nodig hebt. Maar hoe convenient de stad ook is, soms wil je er even uit ontsnappen, bijvoorbeeld op zoek naar rust en natuur, en misschien zelfs een gezellig restaurant in die rustige natuur.

Voor wie daarbij niet wil inboeten aan kwaliteit is er de Maelendries, een parel op het platteland op nauwelijks 10km van Leuven, in Lubbeek.

Dit is het restaurant waar je nooit terecht komt als het je niet aanbevolen wordt. Het ligt niet op een hoofdweg en dus kom je er niet toevallig voorbij met de auto. Maar fervente wandelaars of fietsers kennen het zeker want de Maelendries ligt op een goed berijdbare fiets- en wandelweg waar voor het overige voornamelijk boeren passeren op weg naar hun veld.

Het eten in de Maelendries is even natuurlijk en fijn als de omgeving. Brigit, the chefkok, heeft respect voor het ingrediënt zonder de creativiteit uit het oog te verliezen. Geen zware sauzen of geforceerde papjes. Wel lekkere combinaties die het midden houden tussen fijne keuken en goeie kost. Dit is de keuken zoals ze hoort te zijn, maar zoals je ze nog zelden vindt.

Tijdens de zomer, als de zon schijnt, tafel je op het terras en waan je je zo in Kroatië. In de winter geniet je van de open haard en voel je je al snel in de Ardennen.

De menukaart puilt niet uit van de diepvriesopties. Enkel een streng geselecteerd aantal vers bereide gerechten haalt de kaart. Wij vinden het aanbod nochtans ruim genoeg – de menu van de maand is iedere keer een voltreffer gebleken – en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Kinderen zijn welkom en kunnen vaak een aangepast gerecht krijgen, in ons geval pasta.

Wij kunnen niet wachten om terug te gaan. Als u voor het eerst gaat: geniet ervan, van de keuken en van de omgeving!

Praktisch
Hertbosweg 5, 3210 Lubbeek
016 73 48 60
maelendries@skynet.be
http://www.maelendries.be

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Maelendries in Lubbeek”

Michel Van Oversteyns
(on maart 12th, 2013 at 14:47)

15 jaar geleden hadden mijn echtgenote en ikzelf een eerder negatieve ervaring met de vorige uitbaters, met als gevolg dat we al die tijd het restaurant hebben gemeden.

Wij wonen in Kerkom (deelgemeente Boutersem), op amper 5 minuten van het restaurant en rijden er dan ook regelmatig voorbij, maar de eerdere ervaring weerhield ons ervan om het restaurant terug binnen te stappen.

Nieuwgierig als gevolg van de reactie van Wouter hebben we het er in februari toch op gewaagd en de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat het contrast niet groter kan zijn dan met de vorige uitbaters.

We hadden gekozen voor het maandmenu. We hebben zeer lekker gegeten; een (h)eerlijk diner aan een correcte prijs.

Zoals we het op het einde aan Brigit hebben gezegd; we gaan zeker terug.

 
de becker
(on maart 23rd, 2013 at 17:23)

Verjaardag gevierd in deze zaak met familie en waren het er allen over eens dat dit zeker niet voor herhaling vatbaar was. Prachtig kader en goede bediening dat wel, maar de waterige soep en het teleurstellende voorgerecht van geplette aardappel met garnalen met salade, was de mening al gevormd en niet meer recht te zetten.
Heel spijtig , brigit zal een slechte dag gehad hebben