De Dry Coppen

Update: De Dry Coppen is ondertussen definitief gesloten.

Een bezoekje aan boekencafé De Dry Coppen stond al lang op mijn verlanglijstje, maar om de één of andere reden was het er nog niet van gekomen. Wellicht omdat we op weekavonden nooit op tijd thuis zijn van het werk en we het op zaterdagen vaak te druk hebben met van hot naar haar crossen.

Maar kijk, tijdens de kerstvakantie vonden we een gaatje in onze agenda om af te spreken met vrienden in dit gezellige boekencafé. Wat De Dry Coppen werkelijk uniek maakt in Leuven is de combinatie winkel-café. Je drinkt je koffie of je chocomelk letterlijk tussen de boeken. Heel sfeervol. De Dry Coppen is gelegen in de Schrijnmakersstraat, vlakbij de grote winkelstraten, maar toch rustig. In de zomer worden er tafeltjes buiten op de stoep gezet en kan je ook iets drinken op het terras in de binnentuin.

Het aanbod aan boeken is divers (de niet-biografie van onze burgemeester lag in de étalage) met een mooi aanbod aan reisgidsen en Engelstalige boeken. De gezellige inrichting nodigt echt uit om hier langer te blijven plakken.

Wij hadden geluk dat we nog net een plekje voor vier aan de grote tafel vonden. Helaas waren al de knusse zeteltjes volzet met mensen die op hun gemak in een krant aan het bladeren waren (gratis beschikbaar) en ondertussen genoten van een drankje. Bestellen doe je in De Dry Coppen aan de toog, waarna je bestelling aan tafel wordt gebracht. Op een groot krijtbord staat het aanbod opgelijst.

Aangezien ik niet zo’n koffiedrinker ben, ging ik voor een chocomelk met Baileys. Heel leuk: zowel de Baileys als de chocoladekorrels werden apart geserveerd bij de warme melk. Van mijn tafelgenote kreeg ik nog een hele toef slagroom, waardoor mijn behoefde aan zoetigheid meer dan vervuld was. Bij elk warm drankje werd een lekkere praline geserveerd en bij de koude drankjes kreeg je zoute koekjes.

Na één overheerlijke chocolademelk was mijn drang naar zoetigheden voorlopig gestild en besloot ik voor een glaasje prosecco te gaan. Bubbels gaan er altijd wel in bij mij. De prosecco werd in een charmant glaasje gepresenteerd. Mijn tafelgenoten probeerden de smoothie uit. Deze viel eveneens in de smaak. Als afsluiter dronk ik een glaasje Droomthee, in de hoop dat dit me ‘s nachts mooie dromen zou opleveren.

De Dry Coppen is een ideale plek om even te verpozen tijdens het shoppen. Al is het soms zoeken om een plaatsje te vinden.

Praktisch
Schrijnmakersstraat 11, 3000 Leuven
016 23 03 05
info@dedrycoppen.be
http://www.dedrycoppen.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “De Dry Coppen”

Lina
(on december 31st, 2015 at 16:56)

De Dry Coppen is in april 2015 gesloten.