Examenzorgen? Lucht je hart bij Teleblok

Teleblok, de gratis en anonieme telefoon- en chatlijn van CM, is terug bereikbaar. Vanaf woensdag 9 januari kunnen studenten die nood hebben aan een anoniem gesprek chatten of telefoneren met Teleblok.

Ze zijn nog maar begonnen, maar voor de meeste studenten kunnen de examens niet snel genoeg voorbij zijn. Want examens zorgen bij iedereen voor vragen, zorgen en stress. Niets mis natuurlijk met een gezonde dosis stress, maar wat als de stress verlammend werkt? Wat als twijfels en faalangst de bovenhand nemen? Studenten die het tijdens de examenperiode even niet zien zitten, kunnen terecht bij Teleblok. Ook bezorgde ouders, grootouders, vrienden en partners zijn welkom bij Teleblok.

Tijdens examens kunnen studenten de steun van hun omgeving goed gebruiken. “Studeren op zich moet je dan wel zelf doen, maar de steun van anderen is minstens even belangrijk tijdens de examens” zegt Kathleen Devos, co√∂rdinator van Teleblok. “Wanneer het even te veel wordt en de stress te groot is, is het belangrijk dat je even stoom kunt afblazen. Praten met iemand en je hart luchten, geeft vaak dat extra duwtje in de rug om er opnieuw stevig tegenaan te gaan. Teleblok is er op zo’n momenten.

Teleblok is van 9 tot en met 30 januari elke dag van 18 tot 23 uur bereikbaar via chat op www.teleblok.be. Bellen kan tussen 18 en 20.30 uur op het gratis nummer 0800 13 14 4. Zoek je concrete tips of info rond examens en studeren? Neem dan een kijkje op www.teleblok.be. Je vindt Teleblok ook op www.facebook.com/denblok.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.