De Dijlezonen spelen Boston Marriage

De Dijlezonen zetten 2013 in met Boston Marriage van David Mamet. Deze gewaagde komedie brengt de toeschouwer terug naar het Victoriaanse tijdperk en de relatie tussen twee vrouwen. De gevatte en pittige dialogen zullen ook vandaag het brede publiek kunnen bekoren.

Het stuk voert ons mee naar het laat-Victoriaanse tijdperk van eind 19de – begin 20ste eeuw. Claire en Anna leven in wat men noemt een Boston Marriage. Ze wonen onder één dak, zijn ongehuwd en houden elkaar staande in een mangeoriënteerde maatschappij. Toch loopt hun relatie niet van een leien dakje. Wanneer blijkt dat Anna een rijke minnaar aan de haak heeft geslagen en Claire een nieuwe liefde heeft gevonden in een dame van goede komaf, dringt de vraag zich op hoe het dan tussen hen verder moet. Boston Marriage brengt pittige dialogen doorspekt met subtiele humor en nuances. Regisseur Jan Schoolmeesters koos voor een sobere scène in Victoriaanse stijl. Dit maakt dat het spel en de dynamiek tussen de actrices nog sterker naar voren komt.

Met Boston Marriage weerlegt Mamet de kritiek dat hij enkel voor mannen kon schrijven. De uitsluitend vrouwelijke personages laten de toeschouwer binnen in hun leefwereld. In de gesprekken tussen Claire en Anna krijgen we inzicht in hun leefwereld, gevoelens en denkpatronen. Doordat ze beiden niet op hun mondje gevallen zijn, gaat het er allesbehalve rustig aan toe. De dames schrikken er niet van terug met elkaar in conflict te gaan of verbaal scherp uit de hoek te komen. Dat mag ook Catherine, Anna’s meid, aan de lijve ondervinden. De Dijlezonen gaan met Boston Marriage voor een uitsluitend vrouwelijke cast. Jan Schoolmeesters kiest voor authenticiteit. Zowel in de kledij, de tekst, als het spel weet hij het respect voor de Victoriaanse periode te bewaren. Willen of niet, de kijker wordt in een teletijdmachine gezet en naar het einde van de 19de eeuw gekatapulteerd.

Praktische informatie
Vrijdag 1 februari 2013 om 20 uur
Zaterdag 2 februari 2013 om 15 uur
Zaterdag 2 februari 2013 om 20 uur
CC Wagehuys – Brusselsestraat 63, 3000 Leuven

Tickets via www.dijlezonen.be of telefonisch via Chantal Leblanc: 016 222 191

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.