Couvert Couvert

Om de nieuwe voordeur van mijn broer te vieren, reserveerden we op een vrijdagavond een tafeltje voor vier in Couvert Couvert. We zetten de avond feestelijk in met een aperitief van het huis, een glas ‘Le vin coeur des bulles’ (10 euro). Niets beter dan een heerlijk glas cava om te klinken op de jarige, nietwaar?

We kozen voor het zesgangenmenu aan 95 euro per persoon en de aangepaste wijnen aan 37 euro per persoon. Bij het aperitief kregen we een hele plejade aan hapjes voorgeschoteld, waaronder een blokje kaas gewassen met hoppus bier, een toastje met zalm, courgette en burrata, Comté met champignon en aardappelmousseline met hazelnoot en citrus en dan vergeet ik er nog. De aardappelmousseline was minder mijn ding, maar verder hoorde ik niemand aan onze tafel klagen.

Heel erg leuk dat niet enkel de overheerlijke wijnen aan tafel werden voorgesteld, maar ook de olijfolie uit Kreta. Die we natuurlijk meteen uit probeerden op de krakend vers gebakken broodjes.

Na al die hapjes, waren onze smaakpapillen opgewarmd voor een culinaire ontdekkingsreis die ons over zee en land voerde. Mijn favoriete gang was de Bretoense kreeft, perzik met ijzerkruid en verse amandel, op de voet gevolgd door de Wilde eend met bietjes en vlierbes. Maar hiermee doe ik de andere gangen oneer aan. Alles wat ons geserveerd werd in het prachtige Stockmans porselein, was een lust voor het oog en de smaakpapillen. Elke gerecht een klein kunstwerkje dat ons spontaan deed watertanden.

Om helemaal gek te doen, besloten we bij het dessert allevier een glaasje dessertwijn te nemen (8 euro). Het leek wel alsof er geen einde kwam aan de optocht dessertjes. We startten met Vijgen met roomijs van vijgenbladen en daarna passeerden nog verschillende zoetigheden de revue. Allemaal even heerlijk.

Terwijl wij in Couvert Couvert dineerden zat tegelijkertijd in dezelfde ruimte een grote groep te eten. Dit stoorde echter geenszins. Doordat we een tafeltje toegewezen kregen helemaal in het andere gedeelte van de ruimte dat een beetje afgescheiden was van de groep, konden we rustig genieten van deze bijzondere traktatie.

Appetizers:

Noordzeekrab met boekweit en limoen:

Zeetong uit Bretagne, grijze noordzeegarnalen, tomaat en dragon:

Bretoense kreeft, perzik met ijzerkruid en verse amandel:

Wilde eend met bietjes en vlierbes:

Voor bij de koffie:

In totaal kostte deze avond heerlijk eten ons 610 euro. Niet meteen iets wat je elke dag doet, maar een bijzondere verjaardag verdient het op gepaste wijze gevierd te worden.

Lees ook mijn vorige bespreking.

Praktisch
Couvert Couvert
Sint-Jansbergsesteenweg 171, 3001 Heverlee
016 29 69 79
www.couvertcouvert.be

De menu met aangepaste wijnen
Noordzeekrab met boekweit en limoen
Folle Blanche, Marc Pesnot 2011

Zeetong uit Bretagne, grijze noordzeegarnalen, tomaat en dragon
Château courrèges 2010

Bretoense kreeft, perzik met ijzerkruid en verse amandel
Riesling “Rupersberg”, A. Christmann 2011

Wilde eend met bietjes en vlierbes
Minervois, Lauraire des Lys, Khalkhal Palmies 2003

Vijgen met roomijs van vijgenbladen
Coteau du Layon, Clos de L’Elu

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.