Jules in M groot succes bij de allerkleinsten

Jules, de bekende klaspop en het hoofdpersonage uit de kinderboeken van Annemie Berebrouckx logeert al enige tijd in M. Daar heeft hij een volledig ingericht kamertje met zijn eigen spulletjes en tekeningen van auteur-illustrator Annemie Berebrouckx. M ontwierp een museumbezoek op maat voor kleuters tussen 2,5 en 5 jaar. Aan de hand van een Jules-parcours en verschillende opdrachten gaan kleuters op stap door het museum. Er is een bezoek met gids uitgewerkt op maat van kleuters. Voor gezinnen is er een gratis koffer vol spannende doe-opdrachten.

Isabel Lowyck, afdelingshoofd publiekswerking M: “De formule slaat aan, zoveel is duidelijk. Voor de Jules-rondleiding in klasverband zijn inmiddels al meer dan 2.200 kleuters ingeschreven. De
gezinskoffer is sinds de opening van het Jules-parcours in september, door 300 gezinnen gereserveerd en 984 kinderen onder de 13 jaar bezochten M. Dat maakt van het Jules-parcours in M al meteen een succes.

Denise Vandevoort, voorzitter M: “De resultaten overstijgen onze verwachtingen. M beschouwt cultuureducatie als één van zijn kerntaken. En dat begint zo vroeg mogelijk. Jong geleerd is oud gedaan. We willen ook de allerjongsten op een creatieve manier in contact brengen met kunst en cultuur. Velen denken dat het museum geen plaats is voor kleine kinderen. Maar die perceptie willen we keren. Daarom bieden we via het Jules-parcours een goede begeleiding aan de kleuterklasjes, maar ook aan de ouders en grootouders. De resultaten zijn indrukwekkend en tonen aan dat je ook met kleutertjes een positieve museumervaring kan beleven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.