Thermografische luchtopname van Leuven voor het opsporen van slecht geïsoleerde daken

De stad Leuven zal een thermografische luchtopname laten maken van het Leuvense grondgebied. Zo’n thermografische luchtopname levert een kaart op van de volledige stad waarop je de temperatuur ziet van elk gebouw. Met een dergelijke kaart kan je zien of je dak veel warmte verliest en dus dringend beter geïsoleerd moet worden. De stad Leuven wil met de thermografische luchtopname de inwoners sensibiliseren en informeren over isolatie en energiezorg in hun woning. Dit kadert in het project om Leuven klimaatneutraal te maken tegen 2030.

Andere steden hebben ook al thermografische luchtopnames laten maken: op de site Zoom in op uw dak kan je de luchtopname van de stad Antwerpen bekijken.

Een thermografisch beeld (geen luchtopname) met rechts een goed geïsoleerd huis en links een slechts geïsoleerd huis:

Gekopieerd van Wikipedia, copyright Passivhaus building, GFDL licentie.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.