Engineering Your Health: utopie of realiteit?

Hoewel niet altijd onderkend door de maatschappij, valt de bijdrage van vele ingenieurs tot de vooruitgang in de geneeskunde niet te onderschatten. De gebundelde krachten van de ingenieursfaculteit, de Faculteit Geneeskunde, IMEC en UZ Leuven zorgen zelf voor heel wat mooie voorbeelden en toepassingen op dit vlak. De bedoeling van deze forumavond is om een inzicht te geven in toekomstige technologische mogelijkheden en verwachtingen in de medische wereld, zowel vanuit het standpunt van de ingenieur als van de geneesheer.

De forumavond behandelt de complexiteit van ziektebehandeling en chirurgie en de rol die geneesheren en ingenieurs in het geheel spelen. Daarnaast wordt ook gesproken over de complexiteit van data- en signaalverwerking bij diagnose en behandeling van bepaalde ziektes en welke evoluties men mag verwachten in dit domein. Tot slot wordt een toelichting gegeven rond de nieuwe discipline van synthetische biologie.

Daarna volgt een panelgesprek met alle sprekers om verder inzicht te krijgen in mogelijke spanningsvelden en oplossingen die de geneeskundigen en ingenieurs elkaar te bieden hebben.

De sprekers:

  • Prof. Jan Goffin, dekaan van de Faculteit Geneeskunde, KU Leuven
  • Prof. Bart Nuttin, Experimentele Neurochirurgie, UZ Leuven
  • Prof. Sabine Van Huffel, Dept. Elektrotechiek – Faculteit Ingenieurswetenschappen, KU Leuven
  • Prof. Bart De Moor, Wetenschappelijk directeur iMinds departement ‘ Future Health’ , ESAT, KU Leuven

Praktisch
19 februari 2013 om 19.30u, broodjes zijn voorzien vanaf 18.30u. Na de forumavond is er gelegenheid tot napraten tijdens een receptie.
Locatie: Auditorium Arenbergkasteel

Inschrijven via deze link.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.