Winterwandeling in provinciedomein Kessel-Lo

Op zondag 3 februari organiseert het provinciedomein Kessel-Lo een gegidste winterwandeling in het natuurreservaat Lovenarenbroek en omgeving.

Zelfs op een koude winterdag is er heel wat te zien in de natuur. Zo trekt het relatief warme bronwater, dat hier het hele jaar op veel plaatsen uit de grond sijpelt, altijd wel wilde dieren aan. Op de vijvers zitten steeds verschillende soorten watervogels en juist aan het einde van de winter en in het vroege voorjaar is hun verenkleed het mooist. Soms verblijven er zelfs een aantal zeldzame soorten uit het hoge noorden. Die prachtige vogels verdienen zeker onze aandacht‘, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen.

Praktisch
zondag 3 februari 2013 om 10 uur (duur: 1.30 uur)
Ecocentrum van Kessel-Lo, nabij parking 2 aan de Beemdenstraat in Kessel-Lo (Leuven)
gratis

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.