City Golf Leuven

Na Lier en Turnhout wordt er vanaf nu ook in Leuven golf gespeeld, niet op een klassieke golfbaan, maar wel op diverse locaties in de binnenstad. In overleg werd een unieke wandeling uitgestippeld, die deelnemers op twee uur tijd langs zes verschillende locaties brengt.

Het concept is eenvoudig: op een sportieve maar toch rustige manier verkennen deelnemers het historische centrum. Daarbij leren ze niet alleen de toeristische trekpleisters kennen, maar ook de verborgen pareltjes van onze stad. De route is een mooie afwisseling tussen het bruisende stadsgewoel en de talrijke groene ruimtes die Leuven rijk is en waar naar hartenlust kan worden verpoosd. De geselecteerde locaties zijn: het Alfons Smetsplein, het Hogeschoolplein (grasveld), het Sint-Donatuspark, het park tussen de Dirk Boutslaan en de Amerikalaan, het Dijlepark en de Vesten (groene gedeelten).

De deelnemers wandelen door Leuven en spelen op de uitgekozen plaatsen naar een target. Dat kan een doel zijn dat er al staat, maar het kan evengoed een netje of vlag zijn dat eerst wordt geplaatst. Als toemaatje kan de wandeling worden voorzien van culturele stadsinfo.

Het ludieke karakter staat centraal en er wordt voortdurend gewaakt over de veiligheid van zowel deelnemers als passanten. Er wordt gespeeld met de ‘Almost Golfbal’, een type van zachte golfbal die geen schade aanricht. Er mag ook niet zomaar eender hoe tegen het balletje worden getikt. De speelafstand beperkt zich tot maximum 20 meter van het te bereiken object en weggebruikers mogen nooit worden gehinderd. Bovendien gebruikt City Golf altijd een afslagmat om geen schade te veroorzaken aan straatstenen of openbaar groen. Verder gelden de bepalingen van het gecoördineerd politiereglement inzake algemene reinheid en geluidshinder. Wanneer er andere activiteiten gepland zijn op dezelfde locatie, dan krijgen deze voorrang.

Organisator City Golf of andere aanbieders worden verplicht om minstens 24 uur voor elke geplande activiteit de politiecel ‘evenementenbeheer’ op de hoogte te brengen met vermelding van datum en uur van de activiteit, alsook de naam en het gsm-nummer van de verantwoordelijke ter plaatse. In eerste instantie krijgt City Golf de toestemming om gedurende een periode van 3 maanden op maandag deze golfactiviteit aan te bieden. Nadien volgt er een evaluatie.

City Golf is voor iedereen toegankelijk en ideaal voor teambuilding, vriendengroepen en gezinnen. Deelnemen kan via de website van de organisator: www.city-golf.be of door inschrijving bij Toerisme Leuven of het Tofsportloket, Naamsestraat 3.

Schepen Els Van Hoof sloeg vorige week zelf een balletje op het Hogeschoolplein.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.