105.500 bezoekers voor STUK in 2012

STUK heeft opnieuw een bijzonder goed gevuld én druk bezocht jaar achter de rug. In 2012 ontving STUK iets meer dan 105.500 bezoekers voor zijn activiteiten, dat zijn er ongeveer even veel als in 2011. Bovenop deze aantallen zijn er natuurlijk nog de vele duizenden mensen (schatting: 10.000) die naar een feestje (STUK Eindfeest, STUK STARTfeest …) kwamen in STUK. Die zijn niet opgenomen in de cijfers.

STUK heeft nu een decennium gewerkt in de gebouwen in de Naamsestraat 96 en dat heeft een grote impact gehad op het publieksbereik. In het laatste volledige jaar voor de verhuis kreeg STUK ongeveer 35.000 bezoekers over de vloer. Ruim 10 jaar later zijn dat er 70.000 meer. STUK heeft die publieksgroei altijd gecombineerd met de minder zichtbare opdrachten van een kunstencentrum. Zo zijn ook de kleinschalige, minder evidente voorstellingen toegenomen en werd de atelierwerking voor kunstenaars de laatste jaren stevig uitgebouwd. Dit seizoen bijvoorbeeld, komen ongeveer 60 professionele kunstenaars of gezelschappen gedurende een periode in STUK werken (zie www.stuk.be/nl/residenties). Dankzij de toegenomen publieke belangstelling doen ze dat in een erg levendige en aangename omgeving.

Hoe vaak bezochten jullie vorig jaar het STUK? Gaan jullie naar de grote expo’s zoals Artefact of eerder naar de kleinschalige voorstellingen?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.