Cirque Composé

Met ‘Cirque Composé‘ wordt een nieuw puzzelstukje toegevoegd aan ‘Leuven Circusstad’. Want als er één stad in Vlaanderen is waar circus de evidentie zelf is, dan is het Leuven wel. Hier ‘woont’ en werkt de grootste circusschool van Europa, is Circus & Co een terugkerend hoogfeest van straat- en circustheater en voegt 30CC er jaarlijks een aantal schouwburgacts aan toe. Tal van kleine en grote initiatieven duiken regelmatig op, op straten, markten en pleinen.

‘Cirque Composé’ gaat op zoek naar straffe, vernieuwende en opmerkelijke circusacts van aanstormend talent uit gerenommeerde circusscholen als ESAC (Brussel) en ACAPA (Tilburg), aangevuld met – indien mogelijk – Leuvens talent.

Zo’n avond ‘Cirque Composé’ wordt een jaarlijkse traditie. 30CC stelt de schouwburg open en Cirkus in Beweging selecteert een aantal sterke nummers: Anna Båvner en Julietta Birkeland uit Zweden studeerden af aan de ESAC en zullen een acrobatisch hoogstandje laten zien. Straffe trapezisten Eva Schubach en Yolaine Dooms doen je de adem inhouden. Deze twee dames swingen letterlijk tussen angst en comedy. Roxana is een Duitse artieste die momenteel in het ACAPA zit. Zij brengt een vernieuwende act met trapeze en contactbal. Wang Yan is acrobaat aan de Chinese mast.

De presentatie is in handen van Gab Bondewel (Shake That), Bram Dobbelare en Sander Decuyper (Cie Pol en Freddy en Cie Ea Eo). De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door de Leuvense circusfanfare onder leiding van Tom Permentier.

Praktisch
zaterdag 16 februari 2013, 20.00 uur
Schouwburg
Tickets via 30CC

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.