Leuven Jazz lanceert programma

Leuven Jazz’, de nieuwkomer onder de Belgische jazzfestivals, lanceert vandaag het volledige programma van zijn eerste editie. Van donderdag 21 tot en met zondag 24 maart presenteert deze muzikale erfgenaam van stadsfestival ‘Kulturama’ enkele absolute wereldsterren en heel veel toptalent van eigen bodem in een mix van concerten, expo, literatuur en veel meer.

Na tien succesvolle edities verdween het Leuvens stadsfestival ‘Kulturama’. Samen met tal van partners stampte cultuurcentrum 30CC een eigen jazzgebeuren uit de grond tijdens de edities van 2011 en 2012. Dit festival kreeg zo tijd om te groeien. ‘Leuven Jazz’ staat nu voor de eerste maal op eigen benen en bundelt de krachten van de negen belangrijkste jazzspelers uit de Dijlestad.

Een greep uit het programma:

 • TRIPLE BILL: ROBIN VERHEYENCOURTNEY PINETOM BARMAN
  Een droomaffiche op de startdag! De jonge Belgische saxofoonvirtuoos Robin Verheyen met zijn New York Quartet, de Britse multi‐instrumentalist Courtney Pine met de Belgische première van zijn nieuwste album House of Legends en een afsluitende dj‐set van dEUS‐frontman Tom Barman.
 • BOLLANI VS HERSCH
  Muzikaal vuurwerk op zaterdag met de combinatie van Stefano Bollani en Fred Hersch, wereldwijd erkend als twee van de allergrootste pianovirtuozen van het moment. Voor de energieke start zorgt het jonge, maar veelbekroonde trio De Beren Gieren.
 • CROSS‐OVERS OP ZONDAG
  ‘Leuven Jazz’ slaat ook heel graag bruggen naar andere disciplines. Zo gaat saxofonist Steven Delannoye samen met cellist Lode Vercampt in dialoog met de werken van fotograaf Geert Goiris en doet ‘Jazz’n’Words’ de woorden stromen en de muziek spreken. Deze combinatie van columns, gedichten en spoken word van onder meer Marc Van den Hoof, Mischa Andriessen, Matthijs de Ridder en Koala wordt bovendien bekroond met een melodieuze set van het Koen Nys Quintet.
 • NOG MEER BELGISCH TOPTALENT
  ‘Leuven Jazz’ presenteert uiteraard nog meer talent van eigen bodem: van de latin cool van Sam Vloemans & Band, over het avontuurlijke Bruno Vansina 4Tet en de Europese klasse van het Eve Beuvens en Mikael Godée Quartet tot en met de avant‐première van de langverwachte eerste cd van het Rebirth::Collective.
  Radio Scorpio maakt bovendien drie dagen lang liveradio en doorspekt de uitzendingen met tal van live‐optredens van jonge jazzmuzikanten van onder meer Lemmensinstituut en Jazz Studio.
 • JAZZ ARRANGEMENTEN
  Om optimaal van het uitgebreide programma en Leuven te genieten, biedt het festival bovendien vijf voordelige jazzarrangementen aan, speciaal op maat van alle boppers en hipcats.

Met een boeiend en gevarieerd programma en de samenwerking tussen de vele jazzspelers uit eigen stad zetten we de troeven van Leuven als jazzstad duidelijker in de verf. ‘Leuven Jazz’ staat voor een topaanbod en een gezellige sfeer, helemaal naar het beeld van onze stad.” aldus cultuurschepen Denise Vandevoort.

Praktisch
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 maart 2013
Alle info en voorverkoop op www.leuvenjazz.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.