Koutoubiya

Het vorige artikel over dit Marokkaans restaurant dateert al van 2008, dus het leek me gepast om een update te geven.

In putje winter besloten we (foodie-friend & ik) om onze interne mens te versterken met een hartverwarmende Marokkaanse maaltijd. De Marokkaanse keuken wordt gekenmerkt door een rijk smakenpalet, te verklaren door de bonte mix aan kruiden die ze gebruiken (kurkuma, gember, komijn, saffraan, kaneel, Ras el Hanout, etc.). We waren blijkbaar niet de enigen die zin hadden in Marokkaans want er waren al vele tafeltjes bezet bij Koutoubiya. Hun menukaart biedt een gevarieerd aanbod aan gerechten: brick (bladerdeeg gevuld met …), mechoui (in de oven gegaard lamsvlees), tajines (vegetarisch, vlees, vis). Voor elk wat wils dus. Zowel mijn vriendin als ik kozen een tajine: voor de één met kip-abrikoos-amandel, en voor de ander met kwartel – gevuld met dadelpasta. Hierbij bestelden we elk een glas rode huiswijn, die paste prima bij het bordje olijven dat we kregen om te knabbelen.

We moesten niet erg lang wachten op onze gerechten en kregen elk een stomende tajine voorgeschoteld. Deze werden vergezeld door een mandje met 2 verschillende broodsoorten, een smaakvol donker brood gezoet met gedroogde vruchten en nog een ietwat droog uitgevallen Marokkaans brood. We vonden echter beiden couscous veel beter passen bij een tajine, dus bestelden we hiervan ook een portie. De couscous was op smaak gebracht met smen (speciale boter gerijpt in terracotta potten), bijzonder lekker!
De tajine was lekker maar niet uitzonderlijk. Er hadden wel wat meer groentjes aan toegevoegd mogen worden. De portie was ook zeker niet overdreven.

Bij het controleren van de rekening, vielen we stijl achterover van de prijs voor een glas huiswijn: 6 euro!! (de volledige fles kost waarschijnlijk minder in de supermarkt…) Dat is nu toch wel zwaar overprijsd gezien de doorsnee kwaliteit van de wijn. Voor een portie couscous wordt er 5-6 euro aangerekend, ook niet mis.
Naar mijn mening, kan de prijs-kwaliteitverhouding van Koutoubiya niet tippen aan Marokkaans restaurant Nour el Kamar, terug te vinden in de Parkstraat. Daar krijg je een erg warme, persoonlijke ontvangst. Je waant je er bijna in een Marokkaanse huiskamer.

Praktisch
Muntstraat 40-42
3000 Leuven
016 50 15 70
http://www.koutoubiya.be/
elke dag geopend, zowel ‘s middags als ‘s avonds

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.