Mountain Top

Restaurant Mountain Top heeft sinds de zomer van 2012 nieuwe uitbaters die het restaurant helemaal vernieuwden. Het restaurant heeft van ver wat weg van een grot, maar dan wel een hele grote waar veel licht binnenvalt. Het is ideaal gelegen: op de Diestsesteenweg op wandelafstand van het station en er is een bushalte vlak voor de deur. Aangezien wij een fan zijn van de Indische keuken, vooral op koude winterdagen, bezochten we dit restaurant op een zaterdagavond in januari.

Het was niet bepaald druk in de Mountain Top: toen wij er binnen stapten waren we de enige klanten. Spijtig, want het restaurant is ruim genoeg om grote groepen te ontvangen. Waarschijnlijk was er niet zoveel volk, omdat zo vlak na de feestdagen veel mensen het wat kalmer aan doen wat betreft restaurantbezoekjes. We werden alleszins zeer hartelijk onthaald en kozen een tafeltje aan het raam.

Terwijl we de menukaart bestudeerden, bestelden we alvast een aperitief van het huis: een zoete cocktail die een beetje exotisch smaakte. Bij het aperitief serveerde de charmante dienster papadums met drie sausjes (munt, pikante mango en mango chutney). Ik ben een geweldige liefhebber van mango chutney, dus het hoeft jullie niet te verbazen welk potje het eerste leeg was. Toen onze dienster merkte dat de papadums op waren, kwam ze vragen of we er nog extra wilden. Dit sloegen we beleefd af, overdaad schaadt, nietwaar?

De menukaart biedt een uitgebreid aanbod Nepalese en Indische gerechten. We vonden al onze favorieten terug (momo’s, chicken tikka massala, chicken korma, thali’s, biryani’s,…) Tot onze grote vreugde troffen we ook jalfredi-bereidingen op de kaart aan, iets wat we bij de andere Indisch-Nepalese restaurants in Leuven nog niet op de kaart aangetroffen hadden. Ik had dus snel beslist: voor mij de scampi jalfreji alstublieft. Mijn vriend had grote honger en besloot voor de tandoori mixed grill te gaan. En ja, natuurlijk bestelde ik een mango lassi, wat mij betreft de lekkerste non-alcoholische drank die er bestaat.

Na een korte wachttijd werden de gerechten aan tafel geserveerd. De stoom sloeg van de mixed grill af en mijn scampi jalfreji werd in een stijlvol koperen schaaltje opgediend dat warm gehouden werd met een kaarsje. De rijst en de naan (in de tandoor gebakken brood) werden apart geserveerd. De portie van mijn vriend was werkelijk enorm. Hij moest moeite doen om alles binnen te werken. Gelukkig had hij een glaasje wijn besteld om alles door te spoelen. Mijn potje leek op het eerste gezicht wat aan de kleine kant, maar schijn bedriegt, want ook ik had meer dan voldoende na mijn hoofdgerecht.

Tijdens het eten kwam de dienster regelmatig vragen of alles naar wens was. En dat was het zeker. Het eten was zeer lekker en werd mooi gepresenteerd. Enige minpunt: het had gerust wat warmer mogen zijn in het restaurant.

In totaal kostte deze avond ons ongeveer 60 euro voor twee personen, dranken inbegrepen. We gaan er zeker nog eens terug, vooral omdat we nu een restaurant gevonden hebben dat jalfredi serveert.

Praktisch
Diestsesteenweg 66, 3010 Kessel-Lo
0495 14 34 70
http://mountain-top.be/

Onze keuze
Scampi Jalfreji: 9 scampi gekookt met ui, gember, paprika en exotische kruiden in gemiddelde currysaus
Tandoori mixed grill: Een combinatie van gemarineerde kippenbil, kippenborst, kippenvleugels, lam, seekh kebab en scampi geroosterd in de kleioven (tandoor)

Bookmark and Share

Er zijn 7 reacties op “Mountain Top”

Kat
(on februari 8th, 2013 at 15:29)

Ik wil het ook wel is uitproberen de volgende keer dat ik in Kessel-Lo ben :-)

 
Lies
(on februari 8th, 2013 at 15:38)

Het is er inderdaad erg lekker. Jammer van de verwarming. Zelfs met het lekker eten en naast de radiator kregen we het er maar niet warm…

 
Gerrit
(on februari 19th, 2013 at 13:25)

Wij zijn er vorige week ook gaan eten. Op basis van je recensie, want ook al wonen we in Kessel-Lo, spontaan zouden we hier waarschijnlijk niet snel binnengestapt zijn. Van op straat ziet Mountain Top er immers niet zo aantrekkelijk uit.

Die indruk bleek al snel helemaal onterecht, want het eten is er heerlijk en de bediening supervriendelijk. Al mocht het er inderdaad iets warmer zijn.

Ook wij waren de enige klanten, en dat is jammer, want Mountain Top verdient beter!

Dus aan iedereen die graag eens Indisch of Nepalees wil uitproberen: zeker doen, je zal er geen spijt van hebben!

 
Natalie
(on april 4th, 2013 at 12:33)

Gisteren een beetje lui geweest en Mountain Top laten leveren. Dat kan gratis vanaf 20 euro.
Ons eten werd na ongeveer 40 minuten met een auto geleverd door een vriendelijke man (dus nog redelijk warm, allicht warmer dan met zo’n brommerke). De gefrituurde hapjes zal ik niet meer laten leveren, want die worden wak (uiteraard). Alles was lekker, de porties zijn voldoende groot en ‘t is zeker niet te duur. Aan te raden dus!

 
Carolien
(on augustus 9th, 2013 at 9:57)

Woensdagavond nog eens gaan eten in de Mountain Top. Ditmaal was er wat meer volk in het restaurant. Het eten was naar goede gewoonte zeer lekker (scampi jalfreji for the win!), maar ik vermoed dat de keuken onderbemand was. De dienster verdween regelmatig voor langere tijd in de keuken, waardoor de zaal niet voldoende werd opgevolgd. Zo was onze tafel niet volledig gedekt (servetten en bestek ontbraken) en moest ik zelf vragen om een servet te brengen. De wachttijden voor het eten waren gelukkig aanvaardbaar.

 
Geert
(on augustus 18th, 2013 at 22:52)

Ik snap echt je recenties niet Carolien. Ik ben daar één keer geweest (met een groupon, MT adverteert heel sterk op groupon), en het eten was echt ondermaats, om over de sombere sfeer nog te zwijgen. Echt een hoopje miserie op een bord, echt veel minder dan acceptabel, en nog verder van ook maar enigszins lekker. Ik zag je foto’s in deze recentie, en ik kan nauwelijks geloven dat ze daar zijn gemaakt. Ofwel laten ze speciaal voor jou een andere kok opdraven, ofwel klopt hier iets niet. Ik heb ook een recensie op TA geschreven, en iemand anders had enkele maanden nadien dezelfde ervaring daar (zie TA). Ze hebben over een paar weken weer meer dan 100 vouchers verkocht, ik ben echt eens benieuwd naar de reacties. Dit restaurant aanraden vind ik echt niet kunnen. je kan dan beter daar naast de deur een kebab gaan eten. Beter voor je gezondheid.

En ik vind dit doodjammer, want ik woon daar vlak in de buurt, en hier zijn al zo weinig restaurants.

 
Carolien
(on augustus 19th, 2013 at 12:16)

Hallo Geert, bedankt voor je reactie. Ik kan natuurlijk enkel een recensie schrijven op basis van de bezoeken (drie ondertussen) die ik zelf gedaan heb. Het zou mij sterk verbazen dat ze speciaal voor ons een andere kok laten aandraven, zeker aangezien we nog nooit gereserveerd hebben (is ook niet nodig, want echt druk is het er niet). Ik maakte ook nog enkele foto’s die op foodspotting terug te vinden zijn van een ander bezoek: http://www.foodspotting.com/places/689485-mountain-top-kessel-lo . De laatste keer dat wij er waren (dat was op 7 augustus) was de bediening niet zoals het hoort, maar op het eten zelf viel echt niets aan te merken. Het viel me idd wel op dat er redelijk wat mensen met een groupon voucher binnen stapten.