[recensie] Elvis De Draak en de Zeven Zombies – Stefan Boonen

Jeugdauteur Stefan Boonen schreef met Elvis De draak en de Zeven Zombies een vijfde boek over het jongetje Elvis. Stefan Boonen woont en werkt in Leuven. In 2000 verscheen zijn eerste jeugdboek. Sindsdien heeft hij er meer dan 80 geschreven. Verschillende daarvan zijn genomineerd voor prijzen. Elvis de Draak en de jacht op Liru werd door lezers van het magazine Libelle gekozen tot mooiste voorleesboek in 2010.

Het verhaal begint wanneer hoofdpersonage Elvis door zijn niet zo op reizen beluste familie naar het noorden gestuurd wordt voor de begrafenis van de zus van zijn oma. Hij komt terecht in Walkandol, een dorp waar er vreemde zaken gebeuren op het kerkhof. En dan begint het avontuur pas echt. Voor Elvis het weet, moet hij op de vlucht. Met een tentje het woud in, in het gezelschap van knokige figuren en achtervolgd door gemene gruizaards. Zal Elvis de gruizaards te slim af zijn? Komt die ‘geleende’ fiets terug bij de rechtmatige eigenaar? Of loopt het toch nog slecht af voor de nieuwe, knokige vrienden van Elvis?

Een tof en spannend verhaal voor jongens én meisjes vanaf acht jaar dat ze gegarandeerd in één ruk zullen uitlezen. Stefan Boonen schreef dit verhaal met de medewerking van zijn dochter Emma. Dat moeten spannende avonden geweest zijn, ten huize Boonen!

Praktisch
Auteur: Stefan Boonen | Titel: Elvis de draak en de zeven zombies | Illustrator: Bart Schoofs
ISBN 978 90 448 1827 7 | Prijs: 14,95 euro
Vanaf 8 jaar | Uitgegeven bij Clavis Uitgeverij

Lees ook de recensie van De reus van de Zomerflat van de hand van Stefan Boonen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.