Gratis caféconcerten in het kader van het Colora festival

Old Tire Swingers (US) bluegrass, country: woensdag 27 februari, 22u, café Libertad, Muntstraat 28-30, Leuven

Toen Paul Chesterton voor het eerst bluegrass leerde kennen in 2003, werd hij verliefd op de banjo. Hij leerde op zichzelf het instrument te bespelen en tijdens een workshop op een bluegrassfestival kreeg hij de clawhammer stijl onder de knie. Hij focuste zich op die stijl en ook op het schrijven van songs. Daarna verzamelde hij een old time string band rond zich met Nick Kennedy op gitaar, Frick Dau op contrabas en Nathanael Felon op mandoline. Samen vormden ze the Old Tire Swingers. Beïnvloed door zowel de string bands uit de Appalachen als hun eigen centraal-Californische roots, spelen ze een stijl die ergens tussen old time, bluegrass en country ligt.
In het voorjaar van 2011 toerden the Old Tire Swingers voor twee maanden door de VS. Vervolgens namen ze hun eerste full-cd op en trokken in 2012 terug de baan op voor een tour door Groot-Brittannië en opnieuw door de VS. In een typische old tire swingers-set brengen zij zowel traditionele als originele songs. Hoewel veel van hun muziek hard driving old time music is, zullen fans van bluegrass, country, folk en americana ook zeker hun gading.

Saul Williams (US) alternative, hiphop, slam: zaterdag 16 maart, 22u, STUKcafé, Naamsestraat 96, Leuven

De in Newburgh, New York geboren Saul Williams is een man met veel talenten: zanger, dichter, muzikant, auteur, acteur. Hij werd bekend voor de rol in de film ‘Slam’ uit 1998, maar kreeg ook heel wat erkenning toen hij als support optrad op een deel van de tour van Nine Inch Nails in 2005 en ook in 2013 met zijn hoofdrol in de Senegalese film ‘Tey/ Aujourd’hui’. Hij is een sterke criticus van de oorlogen in Irak en Afghanistan, dat duidelijk aan bod komt in zijn meer bekende werk “Not In My Name” en “Act III Scene 2 (Shakespeare)”. In 2011 voegde hij zijn naam bij Occupy Musicians, en steunt zo de ‘Occupy movement against income inequality’.
Na de vertoning van de film ‘Tey/ Aujourd’hui’ (Alain Gomis) om 20u, is er een gratis optreden van Saul Williams in het STUK-café.

i.s.m. Afrika Filmfestival

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.