Plannen voor nieuwe fietsroutes Aarschot-Leuven en Leuven-Tienen

De provincie Vlaams-Brabant plant nieuwe fietsroutes tussen Aarschot en Leuven en Tienen en Leuven.

De fietsroute Aarschot-Leuven is 16,7 km lang en verbindt het station van Aarschot via Rotselaar met het station van Leuven. Deze fietsroute loopt vanaf het station van Aarschot via de nieuwe fietsbrug door het industrieterrein Nieuwland, richting het oude station van Gelrode en langs de Heirbaan richting station van Wezemaal. Van hieruit gaat het binnendoor richting kruising met Stationsstraat in Rotselaar ter hoogte van Danone. Verder gaat het via Grensstraat en Oude Aarschotsesteenweg richting Wilsele. Vanuit de Weggevoerdestraat kan dan de Vuntlaan bereikt worden om zo via het Vuntpad de aansluiting te maken met de Aarschotsesteenweg (N19). Zo kan dan de huidige hoofdroute gevolgd worden via de N19, langs de Vaart richting Leuven, of er kan gezocht worden naar een verdere alternatieve route langs de Dijle. Verschillende mogelijkheden worden onderzocht, voor zowel de aansluiting met Leuven als het stuk tussen Aarschot en Leuven.

De fietsroute Leuven-Tienen met een lengte van ongeveer 18,6 km verbindt beide steden langs het tracé van spoorlijn 36 via Korbeek-Lo, Lovenjoel, Vertrijk, Roosbeek en Kumtich. De route vormt een alternatief voor gewestweg N3. Er wordt geprobeerd om de route zo veel mogelijk te laten aansluiten bij de spoorweg. Men onderzoekt in hoeverre een realisatie langs de spoorweg realistisch is, met eventueel een verbinding van Kumtich met Tienen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.