Saint Amour. Twintigste Editie. Finissage Leuven.

Behoud de Begeerte maakt van de twintigste ‘Saint Amour’ een unieke editie door de schrijver te fêteren die de glans van ‘Saint Amour’ jaar na jaar nog groter maakte: Hugo Claus.
Een kleine maar fijne cast van debuterende en gevierde schrijvers (Yannick Dangre, Marcel Möring, Erwin Mortier, Leonard Nolens, Anne Vegter, Christophe Vekeman en Maartje Wortel) laat zich inspireren door Claus’ geschriften en uitspraken over de liefde met al haar zegeningen en verschrikkingen.

Marijke Boon, Ellen Schoenaerts Kwartet en Helmut Lotti zorgen voor muziek. Sven Speybrouck is opnieuw spreekstalmeester.

Nieuw en bijzonder is ook dat de affiche iedere avond zal worden aangevuld met telkens een andere schrijver; een soort mystery guest, of eerder ‘een prominente passant’, om het in deftig Nederlands te zeggen. Voor Leuven is dit Stefan Hertmans.

Een hommage in de zin van zich opstapelende lofredes wordt het echter niet. De schrijvers baseren zich op het leven en werk van de Meester. Ze brengen geen teksten van Claus, maar zullen lezen uit eigen bestaand werk of nieuwe bijdragen schrijven, in beide gevallen met een link naar Claus’ werk. En uiteraard: telkens over de liefde.

Praktisch
Saint Amour
Omtrent Hugo Claus
Behoud de Begeerte & Toneelhuis
maandag 11 februari 2013, 20.00 uur
30CC/Schouwburg

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.