Open M geeft ruimte aan talent

Open M is aan zijn tweede editie toe. Na de succesvolle lancering in 2011, geven M – Museum Leuven en de provincie Vlaams-Brabant beeldende kunstenaars in de regio opnieuw de kans om hun kunstwerken te tonen aan het grote publiek in de zalen van M.

OPEN M wil de grote verscheidenheid aan hedendaagse beeldende kunst in de schijnwerpers plaatsen. Het geeft kunstenaars uit de hele regio de kans om hun werk op een unieke locatie aan een groot publiek te tonen. Daarnaast krijgen de kunstenaars de kans om nauw samen te werken met een curator en andere kunstenaars. Kortom: een echte buitenkans voor iedereen die een plaats wil veroveren in een museum.
Alle disciplines binnen de beeldende kunsten komen in aanmerking: schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst, grafiek, video, fotografie, installatie en performance.

Wie komt in aanmerking?
M en de provincie Vlaams-Brabant geven kunstenaars die in Vlaams-Brabant wonen, werken of geboren zijn de kans om deel te nemen. Iedere kunstenaar kan maximum vijf recent gecreëerde werken voorstellen die getuigen van een actuele artistieke visie. Hij/zij motiveert deze selectie door beknopt toe te lichten waar het werk over gaat, wat de beeldende kracht ervan is en hoe zich dat vertaalt in vorm en materiaal.

Curator
De selectie van de deelnemers gebeurt door een jury en een externe curator, Emmanuel Lambion. Emmanuel Lambion was Hoofd Tentoonstellingen in kunstencentrum Botanique Brussel. Hij is de oprichter van Bn PROJECTS, een artistiek en curatorieel platform dat zowel focust op tentoonstellingen en kunstedities/publicaties, als op projecten in de openbare ruimte. Daarnaast was hij lid van het curatoren-collectief Komplot. Sinds 2008 brengt hij tentoonstellingen in Maison Grégroire in Ukkel, een kunstruimte in een modernistische privéwoning van Henry Van de Velde. Emmanuel Lambion verdiende de afgelopen 15 jaar zijn strepen in binnen- en buitenland als kunstcriticus en curator.

Tentoonstelling
De werken worden gedurende de zomer (van 8 juni tot 25 augustus) getoond in de museumzalen van M. De deadline voor het indienen van de dossiers is 15 april 2013. Daarop volgt in mei de bekendmaking van de geselecteerde kunstenaars.

Inschrijvingsformulier en reglement
www.mleuven.be
www.vlaamsbrabant.be/openm

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.