Verkoop Cuvée Leuven leverde 22.917 euro op voor Ziekenhuisschool UZ Leuven

Maandag 18 februari hebben burgemeester Louis Tobback en Dirk Van den Berghe, CEO van Delhaize België, een cheque van 22.917 euro overhandigd aan de ziekenhuisschool UZ Leuven. In mei 2012 startte de verkoop van de allereerste Cuvée Leuven waarbij voor elke verkochte fles 1 euro naar het goede doel zou gaan. In totaal werden er dus maar liefst 22.917 flessen verkocht. Ook dit jaar biedt Delhaize opnieuw de Cuvée Leuven aan. Als goed doel is nu het rolstoelbasketproject van basketbalclub Leuven Bears uitgekozen.

“Leuven Bears on Wheels” zoals het project heet, heeft als doel rolstoelbasketbal aan te bieden aan iedere speler die door een motorische handicap niet in staat is om aan valide sport te doen. Dit gebeurt zowel in competitieverband op het hoogste niveau als op het recreatief vlak. Bedoeling is om de sociale integratie van anders-validen te bevorderen door hen volwaardig op te nemen in de “moederclub” Leuven Bears.

De “Cuvée Leuven”, een Cabernet Sauvignon en een Chardonnay uit Chili, wordt verkocht voor 3,99 euro per fles. Daarvan gaat 1 euro per fles naar het rolstoelbasketproject “Bears on wheels”. Er wordt
gestart met een oplage van 20.000 flessen, 10.000 witte en 10,000 rode maar dit aantal kan indien nodig nog uitgebreid worden. De wijn is te koop in de volgende Delhaize winkels in de regio Leuven: Delhaize Supermarkt Heverlee, Delhaize Supermarkt Kessel-lo, AD Delhaize Wezemaal, AD Delhaize Rotselaar, AD Delhaize Lovenjoel. AD Delhaize Leuven, AD Delhaize Holsbeek, AD Delhaize Wilsele en AD Delhaize Terbank.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.