Kiwanis Oud-Heverlee schenkt 2000 euro aan de kinderafdeling van het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven

Op 18 februari schonk Kiwanis Oud-Heverlee de kinderafdeling van het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven 2000 euro voor spelbegeleiding. Een ziekenhuisopname blijft een moeilijke ervaring voor kinderen. Spelbegeleiding in het ziekenhuis kan de breuk met het “normale” leven minimaliseren. Tijdens het spel wordt immers aandacht besteed aan de emotionele verwerking van een ziekenhuisopname. Bovendien is er op deze manier ook extra aandacht voor kinderen die niet continu de ondersteuning van hun ouders hebben. Voor de aankoop van spelmateriaal putten ziekenhuizen uit eigen middelen. Financiële ondersteuning van externe organisaties is hierbij dan ook steeds een erg gewaardeerde hulp.

Kiwanis heeft oog voor de ondersteuning van kinderen in het algemeen en kinderen in een (tijdelijke) zwakkere positie in het bijzonder. Zij kozen ervoor om een cheque van 2000 euro te overhandigen. ODe heer Jos Vanvlasselaer, voorzitter Kiwanis Oud-Heverlee maakte de steun over aan dr. Rentmeesters, medisch diensthoofd pediatrie, in aanwezigheid van een delegatie van Kiwanis Oud-Heverlee en de directie van het ziekenhuis. De overhandiging vond plaats op de kinderafdeling van het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven.

Kiwanis is een serviceclub, actief over de hele wereld (240.000 leden verspreid over 7700 clubs in 80 landen), met als hoofddoelstelling het inzamelen van geld voor sociale projecten, specifiek gericht op de noden van kinderen. In België zijn er ongeveer 90 clubs met in totaal 4000 leden. In Oud- Heverlee werd de serviceclub opgericht in 2007 en telt ondertussen 26 leden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.