ITHAKA 21 | Monumental: Kunstenaars bekend

Van 27 tot en met 30 maart vindt de eenentwintigste editie van ITHAKA plaats in het hart van Leuven. Elk jaar zoekt het festival naar jong artistiek en organisatorisch talent voor een boeiende tentoonstelling. Voor de selectie van de kunstenaars kwam er dit jaar steun van het M – Museum Leuven en het Lieven Gevaert Centre for Photography. Na enkele selectiedagen maakte het Ithaka-team de definitieve selectie en zo zullen de gebouwen van Cera eind maart een culturele metamorfose ondergaan.

De vijftien gelukkigen die in het Helleputtegebouw, de Vlaamse Leergangen en het Hotel d’Eynatten zullen tentoonstellen, zijn Dieter Daemen, Heleen Peeters, Greet Theunkens, Lulu Cuyvers, Laurens Mariën, Maarten Vanermen, Bram Lattré en Thomas Goddyn, Myrthe Vander Mark, Karel Verhoeven, Lisa en Clara Spilliaert, Berten Jaekers, Judith Mertens en Elien Ronse. Samen zorgen zij voor een gevarieerde tentoonstelling rond het thema monumentaliteit. Schilderkunst, sculptuur, fotografie, video en installatie: het komt allemaal aan bod.

Naast de expositie van de kunstenaars biedt ITHAKA 21 heel wat randanimatie aan voor de bezoekers. Op woensdag 27 maart organiseren studenten Culturele studies vanaf 14 uur workshops rond omgekeerde monumentaliteit. Donderdag wordt vanaf 20 uur de avond gevuld met een live jazzband en dj’s door Radio Scorpio. Op vrijdagavond 29 maart worden house-dj’s uitgenodigd voor een lichte sfeer. Zaterdag 30 maart sluit het beeldende kunstenfestival af met een ‘lazy afternoon’ met muziek en rondleidingen door het Leuvens Historisch Genootschap en eentje voor kinderen.

Praktisch
Ithaka 21, open van 27 tot en met 30 maart van 14 uur tot 23 uur in het Helleputtegebouw, de Vlaamse Leergangen en het Hotel d’Eynatten – Muntstraat 3, 3000 Leuven.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.