Veiling ‘Kunst voor en door kinderen’ in M

M – Museum Leuven en de Leuvense Club Kiwanis zetten op 21 februari samen een ruilbeurs op voor het goede doel. In het kader van ‘De Week van het Leuvense Kind’, georganiseerd door Kiwanis, maakten kinderen van de basisschool St. Nobertus uit Heverlee kunstwerken om te veilen en geld in te zamelen voor een schoolproject.

De veiling ‘Kunst voor en door kinderen’ geeft kinderen de kans om hun zelfgemaakte kunstwerken te veilen. 180 leerlingen van 2,5 tot 12 jaar hebben de handen in elkaar geslagen en werkten samen aan enkele grote werken zoals schilderwerken en kunst met natuurlijke materialen. De kunstwerken zijn geïnspireerd op bekende kunstenaars als Kandinsky en Mondriaan. “We beperkten ons niet alleen tot schilderijen, maar maakten ook beelden en houten installaties” zegt Stephanie Claerhout, zorgcoördinator van basisschool St. Norbertus.

Mooi om te zien was dat kinderen van het 6de leerjaar samen aan een kunstwerk werkten met kleuters van 5 jaar. “Kinderen zijn erg trots dat ze in M mogen hangen”, zegt Martine Van Hoof, directeur. “De match tussen M en deze kunstveiling is niet ver te zoeken. M ondersteunt graag initiatieven om de creativiteit te stimuleren. Tot slot is jong geleerd, oud gedaan.” zegt schepen Denise Vandevoort. Dit evenement sluit aan bij het project van ‘De Week van het Leuvense Kind’, van 20 april tot 27 april.

Leuvense schoolkinderen worden gemotiveerd om iets te doen voor andere kinderen. Het geld dat ze inzamelen op de veiling gaat naar een project voor een betere schoolomgeving voor iedereen” zegt Benoit Bollen van Kiwanis. Met deze kinderveiling wil de organisatie ook de drempel van kinderen om naar een museum te gaan kleiner maken. Kinderen leren kennismaken met verschillende vormen van kunst en de ervaring om zelf kunst te maken.

In 2013 bestaat Kiwanis Leuven 40 jaar. De Leuvense Club organiseerde al die jaren verschillende activiteiten en besteedt de opbrengst in hoofdzaak aan sociale doelen ten voordele van kinderen. Hun verjaardag willen ze in de verf zetten door sterk te focussen op de toekomst: het Leuvense Kind. Deze kinderveiling sluit daarbij goed aan. M steunt dit project ook en biedt de ruimte aan.

Programma
18:45 Welkom door schepen van cultuur Denise Vandevoort
19:00 Start veiling onder leiding van veilingmeester Jef van Himbeeck en met assistentie van de
leerlingen van de Sint-Norbertusschool
20:00 Einde veiling

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.