Carnavalstoet en kermis

Dit weekend is het weer zover: dan trekt de carnavalsvreugde door de Leuvense straten.

Prinsenstoet
Op zaterdag 23 februari trekt de internationale prinsenstoet van de Orde van de Pietermannen door het centrum van Leuven. Praalwagens, veel muziek, veren, maskers, rijkelijk en kleurrijk uitgedoste figuren,… Ook dit jaar zal er niets ontbreken.

Parcours
De stoet vertrekt om 15.11 uur op het Sint-Jacobsplein en gaat verder langs de Kruisstraat naar de Brusselsestraat, Tielemansstraat, Dirk Boutslaan, Layensplein, Smoldersplein, Rijschoolstraat, Sint-Maartensdal, Van Monsstraat, Diestsevest, Martelarenplein, Bondgenotenlaan en het Rector De Somerplein. De stoet eindigt op de Grote Markt. Opgelet, het parcours is gewijzigd ten opzicht van voorgaande jaren, omdat de praalwagens niet langs de verzinkbare paaltjes in de Diestsestraat kunnen.

Kermis
De carnavalkermis staat van 23 februari tot 6 maart op het Martelarenplein.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.