Bespreking 6e editie van de Vlaamse Improcup

Donderdagavond was het zover. De 6e editie van de Vlaamse Improcup, een wedstrijd tussen improvisatiegezelschappen uit heel Vlaanderen. We waren er eigenlijk een beetje op goed geluk naartoe gegaan en we hadden eigenlijk (of toch ik had eigenlijk) geen enkel idee wat ik ervan moest verwachten. Leuven werd vertegenwoordigd door Hans van Preparee en Heverlee door Kevin (?) van Improrlando.

Om kwart na acht namen we aan het Sint-Jacobsplein de bus om uiteindelijk al lopend aan Pieter de Somer aan te komen aangezien men ons had gezegd dat de gereserveerde tickets om twintig na doorverkocht zouden worden. We wilden uiteraard ons ticket niet kwijtraken.

In de aula zelf zag je gewoon dat de grote meerderheid van het publiek uit studenten bestond. Velen hadden uit gewoonte het tafeltje voor hen uitgeklapt. Dat weer dichtgeklapt moest worden wanneer het publiek werd opgewarmd. We hebben ballonnen van links naar rechts doorgegeven, een wave gedaan en noem maar op. Daarna begon de eerste ronde.

Elf kandidaten kwamen de trappen afgestormd (de twaalfde was helaas ziekgevallen) en de wedstrijd kon beginnen! Ik kan niet meer vertellen wat elke ronde inhield maar we hebben ons goed geamuseerd!

Jammer genoeg viel Hans af net na de twee ronde (en dus juist voor de halve finale) ook al vond ik hem geweldig goed. Hij had toen iets minder geluk wat z’n tegenspeelster betrof.

De halve finale zorgde ervoor dat de jury een bisstukje eiste en het publiek was het hier volmondig mee eens.Ik zou zeggen dat het superspannend was maar eigenlijk was het vooral hilarisch. Hierna vielen twee van de vier mensen nog af en was het tijd voor de finale tussen Bill en Goedele.

Helaas vond ik Bill in de finale tegenvallen, ondanks zijn ijzersterke performance gedurende de rest van de wedstrijd. Men moest het toegeven dat uiteindelijk Goedele echt wel de terechte winnaar was.

Mochten jullie ook de mogelijkheid krijgen om naar de improcup te gaan, zeker doen! Het is echt de moeite!

Liefs
Veronique

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Bespreking 6e editie van de Vlaamse Improcup”

Carolien
(on februari 25th, 2013 at 23:12)

Beluister ook de reportage die Strak.fm maakte: http://strak.fm/content/vlaamse-improcup .