I ♥ Melancholy: driedaags symposium

STUK, Museum M en in OPEK driedaags symposium plaats in het kader van I ♥ Melancholy, een gezamenlijk onderzoeksproject van KU Leuven, STUK, LUCA-School of Arts, Museum M en Braakland/ZheBilding rond melancholie in de hedendaagse kunst.

Tijdens dit driedaags symposium in STUK, Museum M en OPEK laten de onderzoekers een resem gasten aan het woord tijdens lezingen en debatten. Op de eerste dag in STUK brengt professor wijsbegeerte en moraalwetenschappen Karl Verstrynge (KU Leuven) een korte geschiedenis van de melancholie, en zal schrijver/performer Pieter De Buysser zijn lecture performance Metselvariaties voor beginners spelen, een ‘politieke en literaire benadering van melancholie’. De middag wordt afgesloten met een rondetafelgesprek tussen Verstrynge, De Buysser, Adriaan Van Aken (Braakland/ZheBilding) en Stéphane Symons (KU Leuven). ‘s Avonds toont Braakland/ZheBilding de voorstelling Gevoelige Mensen (20u30 in STUK Studio) en is in Cinema ZED om 22u30 de film Holy Motors te zien.

Drie uitstekend omkaderde dagen vermaak op de grens tussen kunst en wetenschap. Hopelijk deel je aan het einde volmondig de mening van de organisatoren:  Melancholy!

Bekijk het volledige programma en schrijf je in voor het symposium.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.