KU Leuven stelt nieuwe Faculty STARs voor

De KU Leuven presenteert de nieuwe Faculty STARs. Deze Faculty Student Artists in Residence worden het artistieke gezicht van hun faculteit en krijgen tot aan het eind van het academiejaar tal van kansen om hun talent te tonen en verder te exploreren. De geselecteerde studenten zijn actief in fotografie, beeldende kunst, literatuur, cabaret, dans en muziek.

Het project Faculty STARs vindt voor de tweede keer plaats. Bij de start van het academiejaar gingen de Dienst Cultuur en de faculteiten op zoek naar studenten die creatief bezig zijn met fotografie, schilderkunst, poëzie, dans, performance of een andere kunstvorm. De kandidaten konden tussen 24 september en 16 november 2012 individueel of in groep een portfolio inzenden op www.facultystars.be.

Uiteindelijk werden 85 portfolio’s ingediend en beoordeeld door een professionele jury, voornamelijk uit de Leuvense culturele sector. Ook het publiek mocht een voorkeurstem uitbrengen via Facebook. De selectie van de jury en de winnende publieksstem vormden per faculteit (maximaal) een top vijf, waaruit de decaan, de culturele faculteitsvertegenwoordiger en de cultuurverantwoordelijken van de kringen hun Faculty STAR kozen.

Elke faculteit en de vele studentenkringen zullen hun Faculty STAR dit voorjaar podiumkansen geven als huiskunstenaar op diverse gelegenheden. Daarnaast krijgen alle Faculty STARs een meter of peter uit de Leuvense culturele scene die samen met de Dienst Cultuur een individueel coachingtraject voor hen zal uitstippelen. Zo’n traject kan bestaan uit een of meerdere workshops en masterclasses, ontmoetingen met inspirerende kunstenaars, nagesprekken bij voorstellingen of tentoonstellingen, tot participeren in een kunstenaarsatelier. Op de blogpagina’s zullen de Faculty STARs berichten over hun vorderingen in het traject. Een groot slotevenement vindt plaats op donderdag 16 mei. Dan tonen de Faculty STARs hun werk in de Universiteitshal.

Nieuw dit academiejaar is dat alle deelnemers van Faculty STARs iets krijgen aangeboden als dank voor hun deelname. Dat kan gaan over een groepsworkshop, tickets voor een interessante voorstelling, extra feedback en tips van een professional tot podiumkansen.

De Faculty STARs

 • Callum Dawson (LITERATUUR) voor de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen
 • Vaassen en Swaak (BEELDENDE KUNST & LITERATUUR) voor het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte
 • Linde Declercq (PODIUMKUNSTEN) voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid
 • Kwong Gueng ‘Gigi’ To (FOTOGRAFIE) voor de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen
 • Kalina De Blauwe (FOTOGRAFIE) voor de Faculteit Sociale Wetenschappen
 • Audience in the Street (MUZIEK) voor de Faculteit Letteren
 • Freya Dirix (BEELDENDE KUNST) voor de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen
 • Vincent Peeters (FOTOGRAFIE) voor de Faculteit Wetenschappen
 • Hannelore Veelaert (FOTOGRAFIE) voor de Faculteit Ingenieurswetenschappen
 • Veerle Haemels (BEELDENDE KUNST) voor de Faculteit Geneeskunde
 • Bart Heleven (FOTOGRAFIE) voor de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen
 • DANCExplosion (DANS) voor de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.